Κύπελλο Ελλάδας: Όλα τα αποτελέσματα

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας την Τρίτη (29/10).

Την Τρίτη (28/10) άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος με πέντε παιχνίδια να διεξάγονται. Ξεχώρισε το 3-0 της ΑΕΚ επί του Ηρακλή Ψαχνών, αλλά και το 2-0 της Παναχαϊκής στην έδρα του Φωστήρα. Ο Τύρναβος νίκησε 2-1 τον Αιγινιακό κι ο Ηρακλής

εκτός έδρας με το ίδιο αποτέλεσμα τον Εθνικό Σερρών. Στο 0-0 έμειναν Χανιά και Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού σε αγώνα για τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης κέρδισε δύσκολα την Καλλονή με 2-1 κι έφθασε τους 6 βαθμούς. Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα βαρύ αγωνιστικό τερέν, λόγω της δυνατής βροχής που προηγήθηκε και διατηρήθηκε στο «Θεόδωρος Καλοκοτρώνης» κατά το πρώτο ημίωρο.

Η Καλλονή προηγήθηκε στο 40΄ με πέναλτι του Αγρίτη, το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα του Ζησόπουλου πάνω στον Κύπρου. Το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους διατηρήθηκε ως το 69΄, όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με δυνατό σουτ του Νίκο Φερνάντες. Η πλήρης ανατροπή του σκορ για τον Αστέρα ήρθε στο 77΄, όταν ο Νίκο Φερνάντες χτύπησε για δεύτερη φορά και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Δαύκο (2-1).

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κυριακόπουλος (76΄ Ρόλε), Τσοκάνης, Μουνάφο, Μούκαμ (67΄ Μπαντιμπανγκά), Νίκο Φερνάντες, Μπακασέτας (61΄ Πάρα), Μπαράλες.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Δαύκος, Βαλιός, Αντέτζο, Στεφάνοβιτς, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Καλτσάς (80΄ Κεϊτά), Χωριανόπουλος (84΄ Μπουρούς), Κύπρου, Αγρίτης (77΄ Μανούσος), Μίνγκας.

Εργοτέλης-Βέροια 0-2

Η Βέροια επίσης προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη της επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με 2-0. Τα τέρματα της «βασίλισσας του βορρά», η οποία «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της στο γκρουπ, πέτυχαν οι Βεργώνης (10΄) και Μπαργκάν (64΄).

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Σαϊνάτι, Παντελάκης (61΄ Γιουσούφ), Πίτσος, Στράους, Μπογκντάνοφ, Κούτρης, Βλαχοδήμος (61΄ Χαλκιαδάκης), Μπαμ Μπαμ (80΄ Κούρεζ), Νόσκοβιτς.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Τσιάμης (65΄ Εσπάρθα), Όστοϊτς, Καλί, Καταλά, Βεργώνης, Σεντρίκ (68΄ Παυλίδης), Βάσκες, Κατίδης (74΄ Χασελμπάινκ), Μπεν, Μπαργκάν.

Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-1

Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ του Ατρομήτου και του Πανθρακικού στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι, που είχαν αρκετές ευκαιρίες και ένα δοκάρι στο 42΄ (σε προσπάθεια του Εμπόου να διώξει τη μπάλα), προηγήθηκαν στο 78΄ με τον Τάτο και έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη, που θα τους εξασφάλιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως ο Χασομέρης ισοφάρισε στο 88΄ και κράτησε την ομάδα της Κομοτηνής «ζωντανή» στη μάχη για μία θέση στους «16». Όλα πλέον θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με το κρίσιμο ματς να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου, ενώ ο Πανθρακικός θα φιλοξενήσει τον -ήδη αποκλεισμένο- Ηρακλή Ψαχνών.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης, Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία (90+2΄ Λημνιός), Γεωργίου (85΄ Παπασπύρος), Τάτος, Ούμπιντες (69΄ Φάμπιο), Καραμάνος

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Εμπόου, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χασομέρης, Τσουμάνης, Μεχία, Οκάτσι (65΄ Τριανταφυλλάκος), Καθάριος (79΄ Σερφά), Γκιγιέρμο (53΄ Μπαϊκαρά), Αράμπα

Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0

Ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά στη Λιβαδειά και πλέον «συγκατοικεί» στην κορυφή του 4ου ομίλου με τον Ηρακλή. Το πρώτο τέρμα για τους Βοιωτούς ήρθε μετά από μια φάση διαρκείας, όταν ο Ζίτο στο 19΄ έκανε την κεφαλιά και ο Ιτούα προσπάθησε να διώξει, αλλά χωρίς επιτυχία, αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ. Στο 28΄ ο Μπορνταγκαράι με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε τα τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Πίντερ (46΄ Σάντσες), Κώτσιος, Μαχαίρας, Ζίτο, Γκόμεζ, Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Μπορνταγκαράι (84΄ Ορτέγκα), Γιακουμάκης (64΄ Σοτέλο).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Ζουμπουλάκης, Μπανανά, Ιτούα (70΄ Δημήτρης), Ζαραδούκας, Μενδρινός (75΄ Αγκιλέρα), Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης (44΄ Μπέριαν), Τόρες, Φιγκέιρα.

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, να υποδέχονται Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί με τα πέντε ματς που θα διεξαχθούν την Πέμπτη (30/10).

AEK – Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Έχοντας ως κορυφαίους τους Ζόριτς και Μπαρμπόζα, αλλά ως σκόρερ τους Κορδέρο, Μάνταλο και Μπακάκη η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή Ψαχνών με 3-0, πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και πάτησε στην κορυφή του πέμπτου ομίλου της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα