Schaeuble: Η απόφαση της ΕΚΤ δεν σημαίνει χαλάρωση της προσπάθειας

21:40 9/9/2012 - Πηγή: BankWars

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble προειδοποίησε σήμερα ότι οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές παρά την προσφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να βοηθήσει με αγορές κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild am Sonntag

ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει παράλληλα την πεποίθηση του ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας δεν θα κρίνει ως αντισυνταγματική την πρόταση για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

“Θα ήταν μεγάλο λάθος να παρερμηνευτεί η απόφαση της ΕΚΤ σαν να σημαίνει ότι μπορεί να χαλαρώσει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει”, δήλωσε ο Schaeuble.

“Τα προβλήματα της Ευρωζώνης μπορούν να αντιμετωπιστούν εκεί ακριβώς που εντοπίζονται: στα κράτη μέλη”, πρόσθεσε.

Ο Schaeuble δήλωσε επίσης ότι δεν τον ανησυχεί η αναμενόμενη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για τον ESM και το δημοσιονομικό σύμφωνο.

“Όταν προχωρήσαμε στη σύσταση του ESM μεριμνήσαμε να μην αντιβαίνει στο σύνταγμα”, δήλωσε ο Schaeuble.

“Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο ποτέ δεν έκρινε ότι η πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης παραβιάζει το σύνταγμα”, πρόσθεσε.

σχετικά άρθραEurogroup: Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη η τελική απόφαση για τις τράπεζες της ΙσπανίαςMorgan Stanley: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματαΔιευρύνεται η έρευνα για το σκάνδαλο LiborΙσπανικές τράπεζες: Στα 156 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια!ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΗSBC ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑΠρώση 11% στα κέρδη της BlackRock το β΄ τρίμηνοRoubini: Εμμένει στην πρόβλεψη για “τέλεια καταιγίδα” το 2013Απολογητική ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας η HSBCΕνισχύει το κεφάλαιό της η Credit SuisseS&P: Στα 15 δισ. το πακέτο στήριξης της Κύπρου
Keywords
Τυχαία Θέματα