S&P: Έρχονται πτωχεύσεις επιχειρήσεων στην Ευρώπη

Αύξηση των εταιρικών πτωχεύσεων στην Ευρώπη αναμένει ο Standard & Poor’s τους επόμενους δώδεκα μήνες, λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στην ζώνη του ευρώ. Προς το τέλος του 2013 η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της έκθεσης, η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, η επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης, η οποία έχει πλέον εξαπλωθεί και στον πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης, θα προκαλέσει αύξηση των εταιρικών πτωχεύσεων στην Ευρώπη τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του οίκου,

το ποσοστό των πτωχεύσεων αυξήθηκε στο 5,3% το δεύτερο τρίμηνο, από 4,7% στα τέλη Μαρτίου του 2012. Όπως εκτιμά, υπό αυτό το δυσμενές περιβάλλον, το εν λόγω ποσοστό θα ανέλθει στο 6.3% μέχρι τον Ιούνιο του 2013. «Το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα στηρίξει, ενδεχομένως, με ρευστότητα την αγορά και θα περιορίσει την έκταση των πτωχεύσεων, αλλά οι αρνητικοί παράγοντες, πιθανόν να μην εξαλειφθούν», επισημαίνει ο οίκος.

Πιο συγκριμένα, οι προοπτικές για τις ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας επιδεινώνονται, σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, οι οποία αναμένουν χαμηλότερη αύξηση των εσόδων το 2012, σε σχέση με το 2011. Ωστόσο, για τη χημική βιομηχανία το outlook είναι σταθερό. Ο κλάδος των αυτοκινήτων έχει, επίσης, σταθερές προοπτικές, ενώ για το γερμανικό αναφέρει ότι συνεχίζει να βελτιώνεται.

Σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα, αναφέρει ότι στην Ευρωζώνη θα είναι αδύναμη το 2013, με την ανάκαμψη να εδραιώνεται στα τέλη του έτους.

Επίσης, αναφέρει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του 2012, οι αρνητικές αξιολογήσεις για τις ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν, κυρίως, προκληθεί από την αδύναμη δραστηριότητα στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρώπης ή λόγω των χαμηλών αξιολογήσεων στα κρατικά ομόλογα.

Ο οίκος μάλιστα προειδοποιεί ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να προβεί σε αρνητική αναθεώρηση των αξιολογήσεων κάποιων ευρωπαϊκών εταιρειών, εξαιτίας και της ήπιας ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί. «Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια αδυναμίας στις εταιρείες μετάλλων και ορυχείων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

σχετικά άρθραΜικρά κέρδη για το αργόΣτο σκαμνί η Google για μονοπωλιακές τακτικέςΚέρδη για την Goldman SachsΟ Μυτιληναίος δεν αγοράζει το βωξίτη της S&B – Ναυάγησε η συμφωνία του 2011Νέο προϊόν της Profile για τις τράπεζεςΠέθανε το lifestyle στη ν Ελλάδα λέει ο Ευ. ΜυτιληναίοςΠαραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός του Καναδά για εμπλοκή του σε διαφθοράΠαραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της CitigroupΝέες περικοπές θέσεων από την Deutsche TelekomFinancial Times: Ετοιμη η Ισπανία να υποβάλει επίσημο αίτημα βοήθειας
Keywords
Τυχαία Θέματα