Mytilineos: Θετικές εκπλήξεις στο τρίτο τρίμηνο βλέπει η Citi – Στα 45 ευρώ η τιμή στόχος

Ακόμα δυνατότερο Γ’ τρίμηνο όσων αφορά στην κερδοφορία της Mytilineos περιμένει η Citi, όπως προκύπτει από ανάλυση με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς εντοπίζοντας «Positive Catalyst Watch» για τις επόμενες τριάντα ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, με οδηγό τα RES, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και το την προμήθεια φυσικού αερίου προβλέπει EBITDA τρίτου τριμήνου στα €260 εκατ. (20% πάνω από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022).

Ο αναλυτής της CITI τονίζει ότι πραγματική

κερδοφορία άνω της πρόβλεψης των €260 εκατ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο, θα σημάνει αύξηση των ετήσιων προβλέψεων EBITDA της αγοράς και άρα πιθανή αναβάθμιση της τιμής-στόχου των αναλυτών.

Η τιμή στόχος για τη μετοχή είναι 45 ευρώ και μαζί με το προσδοκώμενο μέρισμα, το περιθώριο ανόδου της μετοχής ξεπερνά το 50%.

«Παραμένουμε αγοραστές της μετοχής με ευρέως αμετάβλητες προβλέψεις, πηγαίνοντας προς τα αποτελέσματα που αναμένονται στις 26 Οκτωβρίου», εξηγεί ο Krishan Agarwal.

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να δει υγιή αύξηση με την επανεκκίνηση των νέων μονάδων συνδυασμένου κύκλου CCGT.

Η εξέλιξη των κερδών στον τομέα του αλουμινίου θα πρέπει να παραμείνει σε γενικές γραμμές σταθερή, δεδομένης της προώθησης της πώλησης της παραγωγής, ενώ το κόστος των πρώτων υλών έχει μια καθαρή ανοδική τάση», προβλέπει ο Agarwal.

Η Citi βλέπει θύλακες πιθανών εκπλήξεων από:

1) τη διάθεση των ηλιακών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,

2) την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,

3) τα σταθερά κέρδη στον τομέα του φυσικού αερίου και της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των προσδοκιών για εξομάλυνση και

4) την αύξηση του καθαρού χρέους από τις επενδύσεις κεφαλαίου κίνησης.

Η ανάκαμψη της παραγωγής ενέργειας αποτελεί βασικό θετικό στοιχείο για το γ’ τρίμηνο

«Έχοντας παραδώσει το πρώτο σκέλος της ανάκαμψης της παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο, πιστεύουμε ότι η ισχυρότερη καλοκαιρινή ζήτηση το τρίτο τρίμηνο είναι πιθανό να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει καλύτερες λειτουργικές μετρήσεις.

Σε συνδυασμό με τη διαδοχική αύξηση των περιθωρίων μεταξύ της τιμής για την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια και του κόστους του φυσικού αερίου (spark spread), βλέπουμε μια επιταχυνόμενη αύξηση των κερδών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας», εκτιμά η Citi.

«Αναμένουμε ότι ο τομέας της ενέργειας θα επιτύχει αύξηση 25% στα EBITDA στα 190 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο.

Ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει δυνατότητες για ανοδικές εκπλήξεις και ενώ οι προσδοκίες μας για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι κυρίως για μια σταθερή απόδοση, η επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων παραμένει ένας βασικός ανοδικός κίνδυνος.

Επιπλέον, η Mytilineos έχει καθοδηγήσει για τη διάθεση ηλιακής δυναμικότητας στο δεύτερο εξάμηνο, η οποία αν πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βασικό ανοδικό κίνδυνο για τις εκτιμήσεις μας για τα κέρδη.

Τα έργα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το δεύτερο τρίμηνο ανέρχονταν σε 13,3GW, τα οποία πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω κατά 1GW το τρίμηνο, υποδηλώνοντας ένα υγιή ρυθμό αύξησης (αν και βραδύτερο από το προηγούμενο τρίμηνο)», επισημαίνει ο Agarwal.

Οι δραστηριότητες εφοδιασμού θα μπορούσαν επίσης να εκπλήξουν έναντι των χαμηλών προσδοκιών.

Τα κέρδη στο μοντέλο της Citi ενσωματώνουν μια συνεχιζόμενη ομαλοποίηση των κερδών στις επιχειρήσεις εμπορίας φυσικού αερίου, λιανικής, προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες δραστηριότητες EPC (Engineering, Procurement και Construction).

Στο πλαίσιο των χαμηλότερων προσδοκιών, θα πρέπει η εταιρεία να μπορέσει να επιτύχει ανθεκτικά κέρδη και σε αυτόν τον τομέα.

Οι καλύτεροι όγκοι στην εμπορία φυσικού αερίου και η πτώση των τιμών φυσικού αερίου στη λιανική ενέργεια θα μπορούσε να αποτελέσει ανοδικό κίνδυνο για τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας για το σύνολο του 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
mytilineos-thetikes-ekplixeis-sto-trito-trimino-vlepei-i-citi--sta-45-evro-i-timi-stochos.htm
Τυχαία Θέματα