MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

- Στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών ύψους 940 εκατ ευρω προχώρησε η Alpha Bank όπως εξάλλου είχε δεσμευθεί μετά την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

- Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση και ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος θα επιστρέψει 750 εκατ ευρω.

- ” Ο δρόμος μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολος”, λέει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της Eurobank ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

- Όντως, ο δρόμος δεν ηταν εύκολος. Ήταν μάλιστα στρωμένος με αγκάθια και εμπόδια, όχι απο ένα αλλά από περισσότερα μέτωπα…Tέλος καλό, όλα καλά και οι παρουσιάσεις στους ξένους επενδυτές συνεχίζονται αμέσως μετά το Πάσχα.

-Την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του ομολόγου των 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική. Η κοινοπραξία των τραπεζών που έχει αναλάβει την έκδοση (Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs και HSBC) έχει ξεκινήσει ήδη το premarketing ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις στο Λονδίνο. Το βιβλίο αναμένεται να κλείσει την Πέμπτη 24 Απριλίου και από τις πρώτες ενδείξεις, η τιμολόγησή του θα είναι κατά 0,5% καλύτερη από αυτήν που πέτυχε πρόσφατα το Δημόσιο με την έκδοση 5ετούς κρατικού ομολόγου (επιτόκιο 4,95%).

- ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 1: Στις 1400 μονάδες είχε προεξοφλήσει ΑΜΚ τραπεζών, έξοδο στις αγορές και πρωτογενές πλεόνασμα. Τώρα βρίσκεται στα πέριξ των 1200 μονάδων. Νέα διόρθωση καθόλου δεν αποκλείεται, δεδομένων των αντίστοιχων τάσεων διεθνώς αλλά και του κλίματος αναμονής που δημιουργούν οι ευρωεκλογές. Θετικό πρόσημο δε σημαίνει και μεγάλη ανοδική διάθεση. Τα κέρδη εκείνων που επένδυσαν το 2013, κάποια στιγμή θα ρευστοποιηθούν…

- ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 2: Η HSBC αναφέρει ότι οι μετοχές των FF Group και Jumbo διαπραγματεύονται με discount 30% και του ΟΠΑΠ με 20%. Αναβαθμίζει την τιμή στόχο για την FF Group στα 36,3 ευρώ έναντι 34 προηγουμένως, την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 13,5 ευρώ από 12,1 και τη μετοχή της Jumbo στα 16,5 ευρώ από 15,11. Και για τις τρεις, διατηρεί σύσταση «overweight».

Ο Bankieris σας εύχεται Καλή Ανάσταση!

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα