Μ.Σάββατο 19 Απριλίου: Ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται το Μεγάλο Σάββατο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.Πάντως, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με ένταση στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες
περιοχές δεν θα μεταβληθεί.Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται αρκετές ώρες ηλιοφάνειας, όμως το μεσημέρι πρόσκαιρα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 19 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται συννεφιά, κρύο και μέχρι και το μεσημέρι βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται βροχές, στα ανατολικά τοπικές καταιγίδες και στη δυτική Μακεδονία χιόνια. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φθάσει στη Θράκη στους 16 βαθμούς, στη Μακεδονία στους 14, ενώ στη δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε έως το απόγευμα βροχές, κατά διαστήματα καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου χιόνια. Στην Κεφαλονιά ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι. Στην Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και στα δυτικά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές βροχές.Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο, αλλά και λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 20 βαθμούς.Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται το πρωί και το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές, το απόγευμα και το βράδυ λίγες μόνον νεφώσεις.

Original article: Μ.Σάββατο 19 Απριλίου: Ο καιρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα