Πένθιμος ο επίλογος του δράματος στην Κορέα – Καπετάνιος και πλήρωμα “έστειλαν” 300 μαθητές στον υγρό τάφο

UPD: Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία στη Ν.Κορέα φθάνουν του 64, ενώ 238 ακόμη άνθρωποι , στην πλειοψηφία τους μαθητές, ααγνούνται μετά το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας. Μετά τον καπετάνιο, συνεληφθησαν και τέσσερα ακόμα μέλη του πληρώματος του βυθισμένου φέρρυ μποτ . Η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκουέν Χι τόνισε σήμερα πως η εγκατάλειψη του πλοίου ισοδυναμεί με φόνο.

ΔΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ – 26ΧΡΟΝΗ “ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ” ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Μία

αποκάλυψη και ένα συγκλονιστικό γράμμα του καθηγητή που αυτοκτόνησε κορυφώνουν το δράμα στη Ν.Κορέα με τους 278 “αγνοούμενους” – νεκρούς μαθητές.

Η αποκάλυψη: Σύμφωνα με νοτιοκερεατικά μέσα ενημέρωσης, μία 26χρονη ναυτικός, που φέρει το βαθμό της γ’ αξιωματικού, βρισκόταν στο πηδάλιο του πλοίου «Sewol», την ώρα της τραγωδίας. Η νεαρή γυναίκαι είχε εμπειρία μόλις ενός έτους και είχε προσληφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία πριν από περίπου έξι μήνες.

Το γράμμα: Έγραψε ο καθηγητής των παιδιών Κανγκ Μιν-γκιού σε γράμμα που βρέθηκε στο πορτοφόλι του: «Το να ζήσω εγώ, όταν ακόμα υπάρχουν 200 αγνοούμενοι, είναι πολύ οδυνηρό. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Εγώ πίεσα, για να γίνει αυτή η εκδρομή. Θα ξαναγίνω δάσκαλος στην άλλη ζωή, για τους μαθητές μου, τα πτώματα των οποίων δεν έχουν βρεθεί».

Tραγωδία μοναδική στην παγκόσμια ιστορία ζει η Νότια Κορέα. Τραγικές είναι οι στιγμές που ζουν οι γονείς και συγγενείς των 276 αγνοουμένων, που στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά, μαθητές λυκείου, που ταξίδευαν προς στο τουριστικό θέρετρο Ζεζού για την ετήσια εκδρομή τους.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ – “ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ”

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που ναυάγησε στη Νότια Κορέα. Εις βάρος του έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες μεταξύ των οποίων εκείνη της αμέλειας καθήκοντος. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί κατά του αξιωματικού που βρισκόταν στο τιμόνι και κατά ακόμα ενός μέλους του πληρώματος. Όλοι τους κατηγορούνται καθώς παραβίασαν το καθήκον τους και δεν βοήθησαν τους επιβάτες.

Ο 69χρονος Lee Joon-seok, αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας καθήκοντος και της παραβίασης του δικαίου της θάλασσας.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση είχαν διαπιστώσει ότι ο Lee δεν ήταν στη γέφυρα τη στιγμή που το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση απότομα και στο τιμόνι βρίσκονταν κατώτερος αξιωματικός.

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για Lee, τον αξιωματικό που ήταν στο τιμόνι την ώρα του ναυαγίου και ένα άλλο μέλος του πληρώματος καθώς φέρεται να παρέβησαν το καθήκον τους αφήνοντας αβοήθητους τους επιβάτες.

Κρεμάστηκε σε δέντρο ο υποδιευθυντής του Λυκείου! Δεν άντεξε στο χαμό των μαθητών του

Ο υποδιευθυντής του Λυκείου, οι μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στο δυστύχημα του νοτιοκορεατικού φέρι, αυτοκτόνησε, αφού κρεμάστηκε έξω από ένα μεγάλο γυμναστήριο, όπου διαμένουν οι οικογένειες των θυμάτων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Κανγκ Μιν-γκιού, 52 ετών, αγνοείτο από τη Μ. Πέμπτη και φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο έξω από το γυμναστήριο.

Από τους 475 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου, περίπου 340 ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Ντανουόν της Ανσάν, μιας βιομηχανικής πόλης κοντά στη Σεούλ, που βρίσκονταν σε εκδρομή προς το νησιωτικό θέρετρο Τζετζού.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υποδιευθυντής του σχολείου ήταν ένας από τους 179 επιζώντες του ναυαγίου που συνέβη το πρωί της Μ. Τετάρτης, ανοικτά των νότιων ακτών της Κορέας.

Το επίθετό του, το μόνο στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις νοτιοκορεατικές αρχές, είναι Κανγκ.

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας», δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά.

Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.

Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν επιβάτες που φορούσαν σωσίβια, μια υπόθεση όλο και λιγότερο αξιόπιστη καθώς ο χρόνος περνά. Δύο δύτες διοχέτευσαν οξυγόνο στο σκάφος, δήλωσαν λιμενικοί.

Τρεις τεράστιοι γερανοί έχουν φτάσει στον τόπο του ναυαγίου αλλά θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόνο αφού χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του λιμενικού Κιμ Σόο-Χιούν.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ν. ΚΟΡΕΑ – ΝΑΥΑΓΙΟ: ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ – 300 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ – – ΛΙΝΤΣΑΡΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο πλοίαρχος του πορθμείου το οποίο ναυάγησε στη Νότια Κορέα ανακρίνεται ως ύποπτος, όπως μετέδωσε σήμερα ένα νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ, 60 ετών, ανακρίνεται ως ύποπτος για το ναυάγιο και αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, όπως μετέδωσε το δίκτυο KBS.

Αρχικά ο πλοίαρχος ανακρινόταν από το λιμενικό σώμα ως αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΝΕΚΡΟΙ

Εντείνονται σήμερα οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας.Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αγνοούμενοι είναι περίπου 300. Υπενθυμίζεται ότι στο φέρυ μποτ επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων τα 325 ήταν μαθητές. Η ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι έχουν διασωθεί 179 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι έξι.Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά, αλλά αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο.Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες, κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

Οι μαθητές από ένα σχολείο νότια της Σεούλπήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας. [ΑΜΠΕ]

ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Οργισμένοι οι συγγενείς των αγνοουμένων από το ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου στη Νότια Κορέα, επιτέθηκαν στον Πρωθυπουργό της χώρας, Chung Hong-won, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε την…
αίθουσα γυμναστηρίου στην οποία φιλοξενούνται.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων προπηλάκισαν τον Πρωθυπουργό και του πέταξαν ένα μπουκαλάκι νερό.

Original article: Πένθιμος ο επίλογος του δράματος στην Κορέα – Καπετάνιος και πλήρωμα “έστειλαν” 300 μαθητές στον υγρό τάφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα