HΠΑ κατά Άσαντ για τα χημικά και τους νεκρούς – Σκληρές δηλώσεις Ρεξ Τίλερσον – Η Ισπανία δεσμεύει περιουσία

00:44 5/4/2017 - Πηγή: BankWars

Όποιος χρησιμοποιεί χημικά όπλα για να επιτεθεί στον ίδιο του το λαό δείχνει μια περιφρόνηση προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θα πρέπει να λογοδοτήσει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον την Τρίτη, αναφερόμενος στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όπως πρόσθεσε, η επίθεση με χημικά όπλα στη βόρεια Συρία δείχνει «τον στυγνό και απροκάλυπτα βάρβαρο» τρόπο του Σύρου προέδρου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Ρωσία

και το Ιράν να διασφαλίσουν ότι παρόμοιες επιθέσεις δεν θα ξανασυμβούν.

«Εκείνοι που τον υπερασπίζονται και τον στηρίζουν, όπως η Ρωσία και το Ιράν, δεν πρέπει να έχουν καμία ψευδαίσθηση για τον Άσαντ και τις προθέσεις του», τόνισε ο κ. Τίλερσον.

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

Στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην οικογένεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ύψους 600 εκατ. ευρώ, προχώρησαν οι αρχές της Ισπανίας, ένα 24ωρο μετά την επίθεση με χημικά στην περιοχή Ιντλίμπ, την οποία ωστόσο αρνείται η Δαμασκός.

Η ισπανική εισαγγελία έδωσε εντολή να δεσμευτούν 15 κτίρια που ανήκουν στην οικογένεια Άσαντ και συγκεκριμένα στον θείο του Ριφαάτ αλ Άσαντ και στα παιδιά του, καθώς και μέρος των καταθέσεών τους στην τράπεζα.

Ο δικαστής Χοσέ ντε λα Μάτα έδωσε εντολή να ανοίξουν 16 λογαριασμοί με χρήματα, οι οποίοι ανήκουν σε 76 εταιρείες, τις οποίες χειρίζεται η οικογένεια που κυβερνά τη Συρία.

Στην Ισπανία, ο Μπασάρ αλ Άσαντ και η οικογένειά του φέρονται να διατηρούν πάνω από 500 τίτλους ιδιοκτησίας, αξίας που υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ καθώς και δεκάδες λογαριασμούς με μετρητά, σχεδόν 350 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα