Coca – Cola:-Νέα προϊόντα με στέβια και “φυτικά” γαλακτοκομικά στα ράφια

13:21 1/6/2018 - Πηγή: BankWars

Δώδεκα νέα προϊόντα, τα περισσότερα εκ των οποίων παράγονται στο mega plant της Coca – Cola 3E στο Σχηματάρι, θα βρίσκονται μέχρι τις 10 Ιουνίου στα ράφια και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και των άλλων σημείων πώλησης. Προϊόντα που χθες παρουσίασε σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα η Coca – Cola Hellas (θυγατρική της The Coca – Cola Company στην Ελλάδα)

και που εντάσσονται στη στρατηγική του παγκόσμιου κολοσσού για κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα πρόκειται για προϊόντα που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη τάση για λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες, αλλά και στη τάση για εναλλακτικά των γαλακτοκομικών ροφήματα.

Τα νέα προϊόντα είναι τα ακόλουθα:

Fanta πορτοκαλάδα, με 30% λιγότερη ζάχαρη και 20% χυμό πορτοκάλι.Fanta πορτοκαλάδα Zero, χωρίς θερμίδες και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια.Fanta λεμονάδα Zero, χωρίς θερμίδες και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια.Sprite Zero Λεμόνι Μέντα.Schweppes με ΛεμόνιSchweppes με Μαστίχα-Μέντα, χωρίς ζάχαρη. Η γεύση αυτή θα διατίθεται μόνο στην Ελλάδα.Έξι είδη ροφημάτων “γαλακτοκομικών” φυτικής προέλευσης. Πρόκειται για τα ροφήματα AdeZ τα οποπία θα διατίθενται στις ακόλουθες γεύσεις: ρόφηματα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας, ρόφημα αμυγδάλου με χυμό μάγκο και passion fruit, ρόφημα βρώμης με φράουλα και μπανάνα και ρόφημα σόγιας με χυμό μήλου. Περιέχουν στέβια, θα διατίθενται σε δύο συσκευασίες και σε 100% ανακυκλώσιμο μπουκάλι, φτιαγμένο κατά 30% από φυτικά υλικά. Η The Coca – Cola Company εξαγόρασε τον Μάρτιο του 2017 την AdeΖ, εταιρεία που θεωρείται Νο1 στη Λατινική Αμερική στην κατηγορία αυτή. Τα προϊόντα αυτά δεν θα παράγονται εδώ, αλλά θα εισάγονται από το εξωτερικό.

Ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου της Coca – Cola, πέρα από τα κλασσικά αναψυκτικά, αποτυπώνεται πλέον και στο νέο λογότυπο που παρουσιάστηκε χθες και ξεφεύγει από την γνωστή γραμματοσειρά της Coca – Cola.

“Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, μαζί και οι καταναλωτές που αναζητούν ένα φυσικό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και το περιβάλλον και απαιτούν και από τις εταιρείες να κάνουν το ίδιο”, ανέφερε κατά τη χθεσινή εκδήηλωση η κα Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca – Cola Hellas, με αρμοδιότητα για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.

“Τέρμα η μιζέρια! Κοιτάμε στο μέλλον! Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες”.Με αυτές τις φράσεις ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, γενικός διευθυντής της Coca – Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας, τόσο για την εταιρεία όσο και για την ελληνική οικονομία. Επεσήμανε τον ρόλο που παίζει για τον όμιλο της Coca – Cola HBC AG η δραστηριότητα στην Ελλάδα και ειδικά το mega plant στο Σχηματάρι, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε “στολίδι του ομίλου”. Από το εργοστάσιο του Σχηματαρίου παράγονται προϊόντα που εξάγονται ήδη σε 11 χώρες και ο κ. Παπαχρήστου ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός για εξαγωγές σε πολύ περισσότερες.

Ας σημειωθεί άλλωστε ότι, όπως ανέφερε η κα Ντιάνα Μπίρμπα, διευθύντρια μάρκετινγκ της Coca – Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η Coca – Cola με στέβια που ξεκίνησε να παράγεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2017, ήδη εξάγεται σε Κύπρο και Ιταλία και τόσο φέτος όσο και το 2019 θα εξαχθεί και σε άλλες ξένες αγορές.

Μες στο καλοκαίρι, τέλος, θα κυκλοφορήσει η Coca – Cola σε δύο ακόμη συλλεκτικές συσκευασίες, εμπνευσμένες από τις Κυκλάδες και τη Θεσσαλονίκη, όπως είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι με μπουκάλι εμπνευσμένο από την Κρήτη και τον μινωικο πολιτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα