Apple: “Σκίζει” το νέο iPhone – Νέα σειρά προϊόντων προαναγγέλλει ο Tim Cook

Την αποκάλυψη ότι θα υπάρξουν «νέες κατηγορίες προϊόντων με σημαντικές ευκαιρίες» έκανε ο CEO της Apple, Tim Cook σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας στο 3ο τρίμηνο. Ο κ. Cook έκανε λόγο για «δυνατό κλείσιμο» του οικονομικού έτους της Apple τονίζοντας πως η εταιρεία είναι «πιο ισχυρή από ποτέ»

και μάλιστα σχεδιάζει να επιστραφεί ακόμη μεγαλύτερη ρευστότητα στους μετόχους.

Στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της Apple μειώθηκαν, ωστόσο οι πωλήσεις των iPhone εμφανίζονται ενισχυμένες λόγω της παρουσίασης των νέων μοντέλων.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο που έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου, η Apple ανακοίνωσε κέρδη 7,5 δισ. δολ. που αντιστοιχούν σε 8,26 δολ. ανά μετοχή. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα κέρδη της Apple άγγιζαν τα 8,2 δισ. δολ. ή 8,67 δολ. ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρείας ωστόσο αυξήθηκαν κατά 4% στα 37,5 δισ. δολ. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet προέβλεπαν κέρδη 7,92 σεντ ανά μετοχή με έσοδα 36,8 δισ. δολ.

Οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν κατά 26% σε ετήσια βάση ξεπερνώντας τις προσδοκίες, αλλά οι πωλήσεις των iPad έμειναν αμετάβλητες απογοητεύοντας τους αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα