Alpha Bank: Ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης του Hilton – Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι 11/03

(upd) Την έναρξη της διαδικασίας πωλήσεως του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (ανερχόμενο σε 97,3% περίπου) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Η διαδικασία αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδυτών υψηλού επιπέδου προς

τον σκοπό περαιτέρω αναδείξεως της ξενοδοχειακής μονάδας ως σημείου αναφοράς στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνούς επιπέδου.

Η Citigroup Global Markets Ltd («Citi») ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank για τη Διαδικασία.

Οι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πλαίσιο της Διαδικασίας έως την Παρασκευή 11.3.2016 και ώρα 12.00 μ. Λονδίνου. Οιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη Διαδικασία θα πρέπει να απευθύνονται προς τους εκπροσώπους της Citi.

Η διαδικασία δεν απευθύνεται προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα ή σε οιαδήποτε άλλη χώρα στο πλαίσιο δημοσίας προσφοράς, ούτε σχετίζεται με τη διενέργεια δημοσίας προσφοράς στην Ελλάδα ή σε οιαδήποτε άλλη χώρα. Η διαδικασία απευθύνεται αποκλειστικά προς «ειδικούς επενδυτές» κατά την έννοια του Άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 2 παρ. 1 (στ) του ν.3401/2005 και σε επενδυτές που εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 3 παρ. 2 (c) της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 3 παρ. 2 (γ) του ν. 3401/2005.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Alpha Bank η διαδικασία πώλησης της εισηγμένης «Ιονική Ξενοδοχειακή», ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Επιθυμία της Alpha Βank, η οποία κατέχει το 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, είναι οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος να υποβληθούν μέχρι τις 11 Μαρτίου. Σύμβουλος της πώλησης είναι η Citi.

Η Alpha Βank δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό της πληροφορίας, όπως σημειώνει το Reuters. H Alpha Bank στοχεύει σε ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης μέσω της πώλησης, η οποία αποτιμάται στα 106 εκατ. ευρώ με βάση της τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής στα 8,13 ευρώ.

Ο επικεφαλής της Citi Ελλάδος και Κύπρου, Θεόδωρος Γιατράκος, ηγείται των διαπραγματεύσεων mε τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορά μόνοι ή ως επενδυτικές κοινοπραξίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα