Alpha Bank: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Γ. Αρώνης

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την θέση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank ανακοίνωσε με επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Γιώργος Αρώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες

ο κ. Αρώνης στην επιστολή του, που απεστάλη χθες, αναφέρει την ανάγκη ενότητας στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε αναπτυξιακή πορεία. Όπως σημειώνει η διαδικασία θα ήταν οριακή και ένα αποτέλεσμα 6-5 ή και 7-4 για την εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα, νικητές και ηττημένους κάτι που ίσως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο σε άλλες εποχές αλλά αξεπέραστο στη συγκυρία που βρισκόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό για το καλό της ενότητας της τράπεζας αποφάσισε την απόσυρσή της υποψηφιότητάς του για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank.

Μετά την απόσυρση του κ. Αρώνη το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφιοτήτων του αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου Σπύρου Φιλάρετου και του Γενικού Διευθυντή και Chief Financial Officer Βασίλη Ψάλτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, έχει ζητήσει εδω και καιρό από τους τρεις υποψηφίους να παραμείνουν στις θέσεις τους ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί και να ενισχύσουν τις προσπάθειες του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα