Ο μάρτυρας Βασιλάκος, έχει παρελθόν…γκρίζο

Ο μύθος και το σασπένς που τον περιέβαλε για τον μάρτυρα – κλειδί στην υπόθεση των εξοπλισμών, μετά την εμφάνιση του Ευάγγελου Βασιλάκου γείωσε το θέμα.

Ο Βασιλάκος, πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) έχει ένα παρελθόν με πολλές και ποικίλες – για να μην πούμε περίεργες – δράσεις.

Το 2014 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή για απιστία (υπόθεση προμήθειας

συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου από τον Λιακουνάκο).

Είχε διοριστεί στην ΓΔΑΕΕ επί ΝΔ. Το 2010 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση προς το ΥΕΘΑ, στην Βουλή θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη των τυπικών προσόντων που προβλέπει ο νόμος για την θέση που κατείχε.

Ο Βασιλάκος παραιτήθηκε την εποχή που υπουργός Άμυνας ήταν ο Βενιζέλος. Επανήλθε αργότερα και δεν δίστασε να τα βάλει με τον Ευάγγελο Μειμαράκη, με τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δίνοντας ταυτόχρονα κι έναν κατάλογο επιχειρηματιών εναντίον των οποίων άφηνε σοβαρές υπόνοιες για μίζες.

Αυτός σε γενικές γραμμές είναι ο μάρτυρας – κλειδί που καίει τον Παπαντωνίου για την υπόθεση προμήθειας του C4I, ενώ ταυτόχρονα αφήνει υπόνοιες για γνώση του θέματος από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης είχε δωροδοκηθεί όμως προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παπαντωνίου».

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω», λέει και ξαναλέει ο Βασιλάκος, ο οποίος ξαφνικά και μάλιστα μετά την καταδίκη του, θυμήθηκε να κάνει εκτιμήσεις για τον Παπαντωνίου και τον Σημίτη. Χωρίς όμως να παραθέτει και στοιχεία.

Ο ανακριτής άκουσε τις εκτιμήσεις και – επειδή έτσι του λέει ο νόμος, τον οποίο σημειωτέον ψήφισαν ως βουλευτές πολλοί εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση των εξοπλιστικών – τις έστειλε στην Βουλή. Αμελλητί όπως ακριβώς ορίζεται νομικά.

Και στην Βουλή το ‘ρίξαν τώρα στη μελέτη…

ΠΗΓΗ: ΣΧΟΛΙΟ nonews-news

Keywords
Τυχαία Θέματα