Συνεχίζονται ενισχυμένες οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Ενισχύονται τα μπλόκα που έχουν στήσει από χθες οι αγρότες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και νέα, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστκής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Χρήστος Καμτσής.

«Ο αγώνας μας δεν έχει πολιτικό χρώμα και αγωνία μας αποτελεί το μέλλον του αγροτικού κλάδου, που ολοένα και πιο έντονα θα ασκείται στα επόμενα χρόνια από νέους ανθρώπους», είπε ο κ. Καμτσής.

Μέχρι

στιγμής, τα δύο μπλόκα που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις είναι αυτό στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα και αυτό στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό.

Χθες, στο μπλόκο της Νίκαιας σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, όταν αγρότες προσπάθησαν να περάσουν τα συρματοπλέγματα για να καταλάβουν συμβολικά την Εθνική Οδό.

Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης, και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό, στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, ενώ από το πρωί στήνονται άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

Ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών στην Ημαθία, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να να αποφασιστεί εάν οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για νέα κάθοδο στην Αθήνα και στο υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα, εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Καμτσή, αναμένεται να βγουν στους δρόμους και αγρότες σε Έβρο και Σέρρες, ωστόσο το ΑΜΠΕ επικοινώνησε με μέλη των αγροτών στις δύο περιοχές και όπως προκύπτει το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει σήμερα κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι υπολογίζεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Ησυχία επικρατεί σε Δράμα και Καβάλα. «Περιμένουμε επιπλέον εξελίξεις, ιδίως σε ό,τι αφορά το θέμα με το όριο των 10.000 ετήσιου τζίρου, το οποίο και δεν αποκλείεται τελικά να διαμορφωθεί στα 20.000 ευρώ», είπαν στο ΑΜΠΕ μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα