Στον ανακριτή ο Ρουπακιάς – Απολογείται για την εγκληματική οργάνωση

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, θα οδηγηθεί σήμερα από τις φυλακές Μαλανδρίνου στον ανακριτή, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο 45χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι θα κληθεί να δώσει εξήγησεις ενώπιον του δικαστικού λειτουργού για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, φαίνεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην δομή της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης ενώ οι ανακριτές αξιολογούν παράλληλα καταθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος έχει συμμετάσχει

και σε άλλες επιχειρήσεις της Χρυσής Αυγής.

Συγχρόνως πέφτουν οι τόνοι στην ανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εν αναμονή της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών στις 17 Οκτωβρίου για τον ορισμό εφέτη – ανακριτή που θα αναλάβει την ανάκριση για τη Χ.Α. Όπως ανέφεραν δικαστικοί κύκλοι, οι δυο ανακριτές δεν πρόκειται τα επόμενα 24ωρα να προχωρήσουν σε ανακριτικές πράξεις, καθώς δεν θέλουν να προκαταβάλλουν τις όποιες ενέργειες του εφέτη – ανακριτή που θα οριστεί και θα αναλάβει την ανάκριση.

Οι δύο ανακριτές κινούνται ήδη προς την κατεύθυνση του ελέγχου των οικονομικών της Χρυσής Αυγής καθώς από τα γραφεία των δύο ανακριτών έχουν φύγει αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε μια προσπάθεια να γίνει έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία του κόμματος αλλά και των βουλευτών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα