Ένοπλοι απήγαγαν τον πρωθυπουργό της Λιβύης [εικόνα]

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, απήχθη από ενόπλους σήμερα τα ξημερώματα από την Τρίπολη. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τον απήγαγαν από το ξενοδοχείο «Corinthia» όπου διέμενε.

Ο Αλί Ζεϊντάν υποτίθεται πως βρίσκεται πλέον στα χέρια ένοπλης οργάνωσης και «έχει οδηγηθεί σε άγνωστο προορισμό», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Λιβύης.

«Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, Αλί Ζεϊντάν, οδηγήθηκε

σε άγνωστο προορισμό για άγνωστους λόγους από μια ομάδα ανδρών που φέρονται να είναι πρώην αντάρτες», σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση της κυβέρνησης στην ιστοσελίδα της.

Άνδρες ασφαλείας του ξενοδοχείου περιέγραψαν το όλο επεισόδιο ως σύλληψη, κατά το οποίο δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί και δεν σημειώθηκε τυχόν ένταση.

H φωτογραφία – ντοκουμέντο από την απαγωγή του Ζεϊντάν

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο Ζεϊντάν κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις να βάλουν τέλος στη στρατιωτική προμήθεια προς τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Λιβύης, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC είχε δηλώσει ότι η χώρα του χρησιμοποιείται εμμέσως σαν κόμβος εξαγωγής όπλων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δύο χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, η κυβέρνηση της Λιβύης δίνει μάχη για να εξισορροπήσει τις αντιμαχόμενες παραστρατιωτικές δυνάμεις που ελέγχουν διάφορα μέρη της χώρας.

πηγή:zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα