Σαμαράς: Θα τα καταφέρουμε [Bίντεο]

«Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς,

ανέφερε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη για να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες και αυτό είναι, είπε, το στοίχημα για την κυβέρνηση. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Χαίρομαι και εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν για να αντιμετωπιστεί και το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας των νέων».

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Παπούλια για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης. Υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι’ αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου, επισήμανε.

«Αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Σαμαράς.



Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα έχει την πρώτη, μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις, συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά ο διάλογος

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, καλωσορίσατε.

ΣΑΜΑΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, χθες επέστρεψα από τις Βρυξέλλες όπου μαζί με τους άλλους Πρωθυπουργούς συζητήσαμε θέματα της κεντρικής ευρωπαϊκής πολιτικής. Έθεσα το θέμα της ανάπτυξης, υπάρχει ένας πολύ θετικός συντονισμός στο ζήτημα αυτό και με τις άλλες νότιες ευρωπαϊκές χώρες. Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, αναγνωρίζουν και παραδέχονται και τις μεγάλες θυσίες και την προσπάθεια που γίνεται και τις επιτυχίες που έχουμε στην οικονομία.

Το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και, κύριε Πρόεδρε, αυτόν τον δρόμο της πολιτικής σταθερότητας είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Ορισμένα βήματα λείπουν ακόμα και θα τα διανύσουμε και αυτά για να τελειώσει οριστικά αυτό το άγχος, αυτός ο εφιάλτης αυτής της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός. Και κυρίως στόχος μας είναι η ανάπτυξη, γιατί μέσα απ’αυτήν θα διορθώσουμε, κύριε Πρόεδρε, και τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει.

Αυτή είναι η συνεχής προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης, αυτό είναι και το προσωπικό στοίχημα το δικό μου. Και οφείλω να σας πω ότι είμαι αισιόδοξος και ότι θα τα καταφέρουμε.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Είναι ευχάριστα αυτά που ακούω, κύριε Πρωθυπουργέ. Ελπίζω όλα να πάνε κατ’ευχήν και να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα, η ανεργία των νέων, που είναι το μεγάλο πρόβλημα.

ΣΑΜΑΡΑΣ: Ακριβώς έτσι.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Χαίρομαι γιατί η Ευρώπη ξυπνάει για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να συμφιλιωθεί με τους λαούς της η γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα