Ολόθερμη ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ στη Μελβούρνη

Mια μεγάλη, μαζική, πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήσε το ΚΚΕ στη Μελβούρνη στην κατάμεστη Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του εργατικού συνδέσμου Δημόκριτου την Κυριακή 14/10. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιει αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στην Αυστραλία.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε., Γιώργος Μαρίνος και το μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. και του Τμήματος

Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Παπαδάκης. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν από κοινού η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη, ο Εργατικός Σύνδεσμος Δημόκριτος και το ΚΚ Αυστραλίας επιβεβαίωσαν τη δίψα των φίλων του ΚΚΕ αλλά και πολλών άλλων ελλήνων εργαζομένων στη Μελβούρνη να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δράση των κομμουνιστών.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαρίνος,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης. Στηλίτευσε το γεγονός ότι όλα τα άλλα κόμματα καθώς και αστοί αναλυτές συσκοτίζουν σκόπιμα αυτές τις αιτίες. Σκόπιμα καλούν όλοι αυτοί να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της κρίσης. Γι” αυτό έχει μεγάλη σημασία να μη γίνει καμιά θυσία από το λαό για την πλουτοκρατία και την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν οι βιομήχανοι, το μεγάλο κεφάλαιο, οι μεγαλέμποροι.

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε αναλυτικά στις αιτίες και τον πραγματικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης ως μια κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων που φανερώνει τον αμύθητο πλούτο που συγκέντρωσαν όλα το προηγούμενα χρόνια οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες στις πλάτες και σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι ο λαός που πληρώνει το μάρμαρο και φτάνει μέχρι να μεταναστεί για να επιβιώσει υπογράμμισε ο Γ Μαρίνος, αναφερόμενος και στους νεομετανάστες που έρχονται στην Αυστραλία. Τα αντεργατικά μέτρα δεν επιβλήθηκαν απλά «απ΄εξω» όπως προσπαθούν να πείσουν τα άλλα κόμματα ούτε υπάρχει κατοχή στην Ελλάδα όπως κατά καιρούς ισχυρίζονται δυνάμεις όπως ο Συριζα ή οι Ανεξ Ελληνες.

Η αστική τάξη της Ελλάδας, έχει δικό της συμφέρον από το να επιβληθούν τα αντεργατικά μέτρα και τα βάρβαρα μνημόνια στο λαό που θα αυξήσουν την κερδοφορία της σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης για αυτό κι έχει ανάγκη τη συνδρομή της ΕΕ και της τρόικας. Τα μέτρα αυτά έχουν συναποφασιστεί από τις αστικές τάξεις, τις κυβερνήσεις τους στο πλαίσιο της ΕΕ κι αποτελούν εφαρμογή της περιβόητης συνθήκης του Μάαστριχτ, για την οποία το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα για το αντιλαικό περιεχόμενο και στόχευση της. Απέναντι στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, τόνισε ο ομιλητής «η εργατική τάξη πρέπει να οργανώνεται καλά, να δυναμώνει την ταξική της ενότητα, να προσπαθεί να οικοδομήσει την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα και να περάσει στην αντεπίθεση για την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την οικοδόμηση της δικής τους λαικής εξουσίας, του σοσιαλ

Keywords
Τυχαία Θέματα