Ξεκινά τη λειτουργία του το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο της Λάρισας

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρο Καραγιώργο, ιατρό- καρδιολόγο πρακτικά μπορούν να ξεκινήσουν οι δράσεις από σήμερα. Στις άμεσες υποθέσεις περιλαμβάνεται η συγκέντρωση φαρμάκων και πιθανότατα αυτό να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

της Δήμητρας Τζιότζιου

Και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους της δημιουργίας κοινωνικού ιατρείου, που συγκλίνουν πρωτίστως στην κάλυψη αναγκών των ανασφάλιστων, οι οποίοι εξελίσσονται αριθμητικά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πλησιάζουν το ¼ του πληθυσμού και όποιον έχει ανάγκη.

Ο τρόπος με τον οποίο έχει οργανωθεί το μοντέλο λειτουργίας είναι αρχικά η

στέγαση σ’ ένα κτίριο που θα μας παραχωρήσει ο δήμος, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ανακαίνισης που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 117.

Πιο συγκεκριμένα, εκεί θα λειτουργήσουν πέντε ιατρεία (παθολογικό ή γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, καρδιολογικό, οδοντιατρείο και ψυχικών νοσημάτων).

Επίσης ο κ. Καραγιώργος τόνισε πως μέσω της γραμματείας θα παραπέμπονται περιστατικά, τα οποία θα αντιμετωπίζονται εθελοντικά και δωρεάν. Υπάρχει σημαντική προσφορά στην πόλη μας από ιατρούς όσον αφορά την κατεύθυνση αυτή.

Ταυτόχρονα θα χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε αυτούς που θα περιθάλπει.

Ο δήμος θα συνεισφέρει ως προς την λειτουργία των υποδομών για την επίτευξη του έργου αυτού με την παροχή δωρεάν ρεύματος και νερού.

Έκλεισε, προσκαλώντας όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο σύλλογος είναι ανοιχτός για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα