Τώρα-Βούλιαξε το Ηράκλειο της Κρήτης από τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται από την κυβέρνηση.Στο … ραντεβού της απεργίας το παρόν δίνουν χιλιάδες πολίτες στη μεγαλύτερη ίσως κινητοποίηση των τελευταίων δέκα χρόνων.

Στη συγκέντρωση δίνουν το παρόν, από εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων και συνταξιούχους μέχρι αγρότες και μαθητές. Πρόκειται για έναν

ξεσηκωμό μιας κοινωνίας που πλήττεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και βγήκε στους δρόμους για να βροντοφωνάξει απέναντι σε πολιτικές που υποβαθμίζουν το βιωτικό της επίπεδο.

Το κέντρο της πόλης είναι κυριολεκτικά αποκλεισμένο.

Στην πλατεία Κορνάρου έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά του ο κλάδος των ψυκτικών που  συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενώ στην η Αβέρωφ έχει μπλοκάρει από τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.

Αυτή την ώρα στη λεωφόρο Δικαιοσύνης καταφτάνουν λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που ξεκίνησαν απο το σταθμό λιμάνι. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση από το 1980. Η απεργία αυτή είναι μόνο η αρχή ανέφερε στο prismanews.gr ο πρόεδρος Καλλέργος Βουλγαράκης σημειώνοντας ότι το ΚΤΕΛ θα δίνει το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας.

ΠΑΜΕ

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία που πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ με την συμμετοχή να χαρακτηρίζεται κάτι περισσότερο από ικανοποιητική. Η πορεια κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα διέσχισε την λεωφόρο Δικαιοσύνης – Καλοκαιρινού – Αγίου Μηνά ενώ κατευθύνθηκε προς τα Λιοντάρια μέσω της 1821.

Πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα