Ο Στουρνάρας ενημερώνει το Eurogroup

Ενημέρωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα παράσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup o Γ.Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικα. Δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση.

Στη συνεδρίαση (16:00) θα διαφανεί το εάν οι εταίροι ενστερνίζονται τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη λήψης

συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων το 2014 και όχι οριζόντων παρεμβάσεων, ενώ θα καταδειχθούν και οι προθέσεις τους σε ζητήματα που άπτονται της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης από τις εμπρηστικές παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και κατ” ιδίαν συνάντηση με τον «πρωταίτιο», τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group αυστριακό Τόμας Βίζερ.

Αλλά και οι εκπρόσωποι της τρόικα Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ αναμένεται να τονίσουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά δεν υφίσταται χάσμα «μιλίων και δισεκατομμυρίων» που χωρίζουν την Αθήνα από τους δανειστές.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup για τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013, τα οποία είναι καλύτερα πέραν από κάθε προσδοκία, για την σταδιακή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και για τους τρόπους που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,55% του ΑΕΠ το 2014.

Οι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα επιστρέψουν την Παρασκευή στην Αθήνα, ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παραμείνει και για την συνεδρίαση του Ecofin και θα επιστρέψει το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα