Νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία πλέον διενεργείται από τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Έτσι, μετά την κλήτευση σε απολογία των βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κλήση σε απολογία αποστέλλεται και σε ένα ακόμη πρόσωπο.

Πρόκειται για νέο κατηγορούμενο, ο οποίος καλείται να απολογηθεί για

το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου στην όλη υπόθεση -μέλος, κατά τις πληρηφορίες, της Χρυσής Αυγής- προέκυψε από στοιχεία που προέρχονται από τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληρηφορίες, στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν εξεταστεί περί τους 40 μάρτυρες, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κατέθεσε στις δυο ανακρίτριες.

Ο κ. Καμίνης, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από στελέχη της Χρυσής Αυγής, στην κατάθεσή του φέρεται να αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» μέλη και στελέχη του κόμματος, ενώ κατονόμασε και συγκεκριμένα πρόσωπα, που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ό,τι αφορά τώρα στους τρεις βουλευτές, αυτοί καλούνται σε απολογία από τις δύο ανακρίτριες στις 25 Νοεμβρίου, με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η κλήτευσή τους έγινε μετά την άρση της ασυλίας τους, που αποφάσισε η Βουλή.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου έχουν υποβάλει αίτημα για συνένωση της δικογραφίας που χειρίζονται με τρεις ακόμη, που βρίσκονται στα χέρια ανακριτών του Πειραιά.

Πρόκειται για τη δικογραφία που αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δικογραφία για την επίθεση κατά αφισοκολλητών μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και τη δικογραφία για την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα