Μόσχα: Οι Ουκρανοί κατέρριψαν το Boeing (Eικόνες)

Τη στιγμή που οι πληροφορίες που φτάνουν από την ανατολική Ουκρανία για τον τρόπο μεταχείρισης των σορών των άτυχων επιβατών της μοιραίας πτήσης MH17 προκαλούν σοκ, η Ρωσία εξακολουθεί να εξαπολύει κατηγορίες στον ουκρανικό στρατό, τονίζοντας ότι βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής του επιτελείου

του ρωσικού στρατού, Αντρέι Καρταπόλοφ, ισχυρίστηκε πως δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στοιχεία ότι οι ρωσόφωνοι αντάρτες κατέρριψαν το αεροσκάφος, κατηγορώντας ευθέως τους Ουκρανούς για την συντριβή του Boeing.

«Λίγο πριν τη στιγμή της τραγωδίας στην περιοχή εντοπίστηκαν να πετούν σε κοντινή απόσταση με το μοιραίο Boeing 777 ουκρανικά μαχητικά Su-25», επισήμανε ο Καρταπόλοφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί του Κιέβου ότι κανένα στρατιωτικό αεροσκάφος του ουκρανικού στρατού δεν πετούσε πάνω από το Ντόνετσκ είναι εσφαλμένοι.

Αντιθέτως, ο επικεφαλής του επιτελείου του ρωσικού στρατού τόνισε ότι ένα ουκρανικό μαχητικό πετούσε σε απόσταση 3-5 χλμ από την πτήση MH17.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η ρωσική ομοσπονδία δεν παραχώρησε στους αντάρτες αντιαεροπορικά συστήματα Μπουκ, ούτε κανενός άλλου τύπου οπλισμό.

Παράλληλα, απευθύνθηκε στους Αμερικανούς εταίρους, καθώς όπως είπε οι ΗΠΑ δηλώνουν πως έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε από αντάρτες.

«Κανείς δεν έχει δει αυτές τις φωτογραφίες. Αν οι ΗΠΑ έχουν αυτές τις φωτογραφίες αυτού του συστήματος ας τις δείξουν ώστε να γίνει περαιτέρω έρευνα», δήλωσε και πρόσθεσε πως τη στιγμή της αεροπορικής τραγωδίας ένας αμερικανικός δορυφόρος βρισκόταν σε λειτουργία, επομένως θα μπορούσε να εντοπίσει την πιθανή εκτόξευση πυραύλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πλάνα που κυκλοφόρησαν από κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα οποία απεικόνιζαν τη φερόμενη μεταφορά του αντιαεροπορικού συστήματος Μπουκ από τα ουκρανικά στα ρωσικά εδάφη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα γεγονότα έχουν παραποιηθεί», τόνισε ο Καρταπόλοφ, συμπληρώνοντας πως όλες οι πληροφορίες του βασίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία και όλες οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας επιρρίπτονται δίχως στοιχεία.

«Τι είδους σύστημα είναι αυτό; Που μεταφέρθηκε; Που βρίσκεται τώρα; Ποια η τελευταία φορά που εκτόξευσε πυραύλους;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, επισημαίνοντας πως θα επανέλθει με νεότερες πληροφορίες για την αεροπορική τραγωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα