«Δεν έπεσε από πύραυλο το μαλαισιανό Boeing»

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος δεν έπεσε από πύραυλο εδάφους - αέρος ενώ, όπως ανέφερε, στην περιοχή και σε απόσταση μόλις 3-5 χιλιομέτρων από το Boeing , εντοπίστηκε να πετά ένα ουκρανικό μαχητικό.

«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων.

Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Αντρέι Καρταπόλοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα ο στρατηγός δήλωσε ότι, δεν εντοπίστηκε η εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην πορεία του και κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, εάν διαθέτουν τέτοιες. Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ρωσία δεν παρέδωσε κανένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (ή SA-11) στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ή «οποιαδήποτε άλλα όπλα».

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία επιμένει, πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές παρέλαβαν ένα σύστημα Buk-M1 (μια αυτοκινούμενη συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων καθοδηγούμενων από ραντάρ) από τη Ρωσία, πιθανότατα μαζί με το πλήρωμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα