Καταγγελία σοκ! Γιατροί γράφουν σκευάσματα σε καρκινοπαθείς ακόμη κι αν δεν τα χρειάζονται

Γιατροί γράφουν σωρηδόν διατροφικά σκευάσματα για καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να φάνε, είτε τα χρειάζονται, είτε όχι. Το κόστος τους είναι μεγάλο και δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Δέκα ασθενείς έφεραν στο γραφείο της ομοσπονδίας τέτοια διατροφικά σκευάσματα, μου κατήγγειλαν ότι τους τα έγραφαν χωρίς να τα χρειάζονται κι έτσι τώρα αναζητούμε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη για να μην πληρώσουν το υψηλό κοστολόγιο τους» αναφέρει στο thesstoday.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Περσεφόνη

Μήττα.

«Μου προκαλεί εντύπωση πώς άνθρωποι αγράμματοι υποψιάστηκαν τι συμβαίνει με το καθεστώς ασυδοσίας και ρωτώντας κατάλαβαν την παρατυπία. Το κράτος με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται και να πιάσει στην τσιμπίδα αυτούς που μας κλέβουν; Αρκεί να δουν τις συνταγογραφήσεις» επισημαίνει η κα.Μήττα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως από τα 10 διατροφικά σκευάσματα που της παρέδωσαν οι καρκινοπαθείς τα εννέα ήταν της ίδιας εταιρείας, ενώ μόνον το ένα προερχόταν από άλλη εταιρεία. «Τυχαίο;» διερωτάται η κα.Μήττα και προτρέπει τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε ελέγχους.

Σε ερώτηση εάν το φακελάκι στο δημόσιο και … δωρεάν σύστημα υγείας έχει ακόμη θέση η απάντηση είναι κατηγορηματικά θετική. «Το φακελάκι, δυστυχώς, ακόμη περνάει, απλά λόγω της κρίσης έχει πέσει η… ταρίφα».

«Έχω καταγγελίες ασθενών που χειρουργήθηκαν για καρκίνο, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο γιατρός τους ζήτησε μόλις 200 ευρώ. Αν και θα έπρεπε να χειρουργηθεί δωρεάν, τους ζητήθηκε το φακελάκι! Οι ασθενείς όμως φοβούνται να το καταγγείλουν».

«Αυτά τα φαινόμενα μας διασύρουν στο εξωτερικό. Ήρθε δημοσιογράφος από το Βέλγιο για μία συνέντευξη και διαρκώς με ρωτούσε για το φακελάκι. Αυτή η εικόνα μένει για την Ελλάδα. Αδικούμε τον εαυτό μας!», λέει με πικρία η κα.Μήττα.

πηγή: thesstoday.gr

http://www.thesstoday.gr/2012-09-29-17-48-55/30-2012-10-06-17-31-10/2003–thesstodaygr.html

Keywords
Τυχαία Θέματα