Ιερόσυλοι χτύπησαν στη Γαστούνη και την Πρέβεζα

Τρεις ημέρες μετά την εισβολή τους στο χώρο του κοιμητηρίου της Γαστούνης όπου «ξήλωσαν» τις… σωληνώσεις για να αρπάξουν το χαλκό, οι ιερόσυλοι χτύπησαν και πάλι στην περιοχή. Αυτή τη φορά, μάλιστα, βρήκαν πλούσια λεία στο παγκάρι ενός ναού.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό όπου πήγαν κατευθείαν προς το παγκάρι, χωρίς να κλέψουν τάματα από τις εικόνες ή μπρούτζινα καντήλια και σταυρούς που υπήρχαν

μέσα στο ναό.

Παραβίασαν το ξύλινο παγκάρι και ανακάλυψαν ότι κάτω από αυτό υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο επίσης διέρρηξαν χωρίς δυσκολία. Προφανώς, ούτε οι ίδιοι δεν θα περίμεναν αυτά που βρήκαν μέσα καθώς στο κουτί υπήρχαν περίπου 1.700 ευρώ τα οποία άρπαξαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν!

Ένας άλλος ιερόσυλος που είχε «χτυπήσει» τα παγκάρια τριών εκκλησιών στα χωριά της Αηδωνιάς και του Σκεπαστού στο Καναλάκι της Πρέβεζας μέσα στον τελευταίο μήνα και είχε αρπάξει μικροποσά, εντοπίστηκε από τους άνδρες της Ασφάλεια Πρέβεζας και ομολόγησε τις κλοπές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα