Επιχείρησαν να «πωλήσουν» 3,5 μηνών βρέφος για 10.000 ευρώ

Αγοράκι μόλις 3,5 μηνών από τη Ρουμανία για 10.000 ευρώ προσπάθησε να «πωλήσει» σε ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκε ως άτεκνο ζευγάρι, ένας Έλλήνας, ηλικίας 36 χρόνων και μία Αλβανίδα, 35 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Πάτρα.
Η σύλληψή τους έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Χαλανδρίτσας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών
Οι αστυνομικοί προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με τους δύο συλληφθέντες,

οι οποίοι είχαν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» βρέφους (αγόρι) 3,5 μηνών.

Σε συνάντηση που έγινε προχθές σε πολυχώρο στη Πάτρα, οι συλληφθέντες είχαν μαζί τους και το μωρό και ζήτησαν από τους αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως ζευγάρι 20.000 ευρώ για να τους το δώσουν.

Χθες το απόγευμα, μετά από εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία, συμφωνήθηκε το «ζευγάρι» ν΄ «αγοράσει» το μωρό αντί 10.000 ευρώ…
Μόλις ο Έλληνας και η Αλβανίδα εμφανίστηκαν σε χώρο στάθμευσης super market στη Πάτρα και παρέλαβαν το ποσό που συμφώνησαν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε το μωρό είναι περίπου 3,5 μηνών, Ρουμανικής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία της 21χρονης μητέρας του.

Το αγοράκι παραλήφθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ μεταφέρθηκε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των φυσικών γονέων και για τη σχέση τους με τους διαμεσολαβητές συνεχίζονται.

Την προανάκριση ενήργησε το αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα