Εικόνες και βίντεο από την κατάληψη στην ΕΤ3

21:13 Προστέθηκε βίντεο από την άφιξη της αντιρατσιστικής πορείας.

21:03 Κάτω από δυνατή βροχή πλέον, φτάνει στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού η αντιφασιστική πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

20:47 Προστέθηκε φωτογραφία από τον κλειστό δρόμο, μπροστά από το κτίριο της ΕΤ3. Κλούβα των ΜΑΤ έκανε την εμφάνιση

της στην είσοδο του Γ` Σώματος Στρατού, λίγο πιο κάτω από το κτίριο της ΕΤ3.

20:35 Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δημιουργηθούν 2 ομάδες για την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων της Λεωφόρου Στρατού και του πάρκου των κεραιών στο Χορτιάτη. Ομάδα περιφρούρησης δεν θα υπάρχει στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ στην οδό Αγγελάκη, αλλά οι εργαζόμενοι από αυτά, θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Λ.Στρατού και θα βγάζουν πρόγραμμα από εκεί διαρκώς. Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση «ομάδας επαφής-επικοινωνίας με τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός αλλά και συμπαράσταση από τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα μέσα. Προτάθηκε τέλος η δημιουργία ομάδας η οποία θα καλύπτει αποκλειστικά απεργιακό πρόγραμμα και σε λίγη ώρα οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν σχετικά. Λόγω της βροχής που άρχισε στη Θεσσαλονίκη, η συνέλευση θα συνεχιστεί σε κλειστό χώρο, εκεί όπου βρίσκεται το κεντρικό στούντιο.

20:28 Περιπολικό της αστυνομίας έχει διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Στρατού με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Στο σημείο της συγκέντρωσης, κατευθύνεται μια αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα για τη σύλληψη κούρδου μετανάστη, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσουν στο κτίριο της ΕΤ3, οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση για την ΕΥΑΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα αυτή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

20:13 Άρχισε η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΤ3. Προηγουμένως συστάθηκε μια επιτροπή εργαζομένων που θα προτείνει στη συνέλευση τη λήψη κάποιων αποφάσεων. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη στον Χορτιάτη, στο κέντρο εκπομπής έχουν πάει αστυνομικές δυνάμεις, ενδεχομένως γιατί θα επιχειρηθεί το κλείσιμο των πομπών της ΕΤ3 και μια από τις προτάσεις της επιτροπής εργαζομένων είναι να γίνουν ομάδες που θα περιφρουρούν τόσο τις εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο Στρατού όσο και τον χώρο των κεραιών στον Χορτιάτη. Προστέθηκαν βίντεο με δηλώσεις των εργαζομένων Γιάννη Γκίρμπα και Νικολέτας Γεωργιοπούλου.

20:03 Προστέθηκε βίντεο με τις μαύρες σημαίες που έχουν αναρτηθεί στο κτίριο της ΕΤ3.

19:53 Πληθαίνει ώρα με την ώρα ο κόσμος που συγκεντρώνεται έξω από την ΕΤ3. Πριν από λίγο έκλεισε και το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Στρατού. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και η συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν βάλει μαύρες σημαίες στο κτίριο. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο και τι δήλωσε ένας πολίτης που πήγε στην ΕΤ3 για να εκφράσει τη συμπαράσταση του:

http://www.youtube.com/watch?v=eIz3rKOxqQA&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=nVQW1GIxosE&feature=player_embedded

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα έξω από το κτίριο της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, ενώ η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται συνεχώς.
Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι μετά την ανακοίνωση για το λουκέτο και επικρατεί ένα μεγάλο μούδιασμα σε όλους.
Στο σημείο έφτασε πριν από λίγη ώρα ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΜΘ Σ.Μαυραγάνης, από τον οποίο οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ενημερωθούν για το τι γίνεται με τις θέσεις εργασίας, αλλά και με τις αποζημιώσεις που θα πάρουν.

Την ίδια στιγμή στον σταθμό βρίσκεται σε συνεχή ροή απεργιακή εκπομπή, με παρουσιαστές την Θ.Αυγέρη και τον Χ.Γιαννούλη, με καλεσμένους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΜΘ, του πολιτικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε βίντεο με τη συγκέντρωση που άρχισε πριν από λίγο:

http://www.youtube.com/watch?v=kHpW4EIvFYM&feature=player_embedded

πηγή: thesstoday.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα