Ανοίγουν αρχαιολογικά πάρκα κατάδυσης

Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη δύναμη της Ελλάδας. Οχι μόνο η παραδοσιακή μορφή του, αλλά από ότι φαίνεται δεν λείπουν και οι ευφάνταστοι νεωτερισμοί που τραβούν τα βλέμματα παγκοσμίως.

Υπό αυτό το πρίσμα, μέσα στο 2014 θα λειτουργήσουν δυο θεματικά αρχαιολογικά πάρκα, στα οποία ο επισκέπτης δεν θα βλέπει τα εκθέματα σε κάποιο μουσείο, αλλά στο βυθό.

Το πρώτο πάρκο θα βρίσκεται κοντά στην Πύλο. Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα είναι τα ερείπια της αρχαίων εμπορικών πλοίων που χρονολογούνται από τις ρωμαϊκές , βυζαντινές

και μεσαιωνικές περιόδους. Αν και τα ύφαλα των πλοίων έχουν προ πολλού διαλυθεί, τα φορτία, τα οποία περιλαμβάνουν πυλώνες γρανίτη από την Μέση Ανατολή, αμφορείς και λίθινες σαρκοφάγους, είναι διάσπαρτα σε όλο το βυθό της θάλασσας και φυσικά προσφέρονται για να καταδυθεί κάποιος και να τα θαυμάσει.

Επίσης στον κόλπο του Ναβαρίνου, υπάρχει μια σειρά ναυαγίων του 19ου αιώνα. Αυτά περιλαμβάνουν τα ερείπια των τριών τουρκικών πλοίων που βυθίστηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Η μάχη, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1827.

Επιπλέον με την υποβρύχια αρχαιολογία, οι δύτες θα είναι σε θέση να απολαύσουν την θαλάσσια ζωή της Μεσογείου . Υποθαλάσσια σπήλαια, ύφαλοι, αλλά και σπάνια ψάρια, θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους… ιδιαίτερους τουρίστες.

Τα πάρκα πρόκειται να ανοίξουν μέχρι το καλοκαίρι του 2014,. σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα