Ποιός πάει για διάδοχος του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κυβέρνηση, η επιστολή που έστειλαν χθές το βράδυ στον Ευάγγελο Βενιζέλο βουλευτές και στελέχη του κόμματος εκ των οποίων βουλευτές και πρώην υφυπουργοί.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια επίθεση παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ οι οποίοι παρασκηνιακά αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο,

αμφισβητούν το δικαίωμά του να αποφασίζει για τις μελλοντικές πολιτικές συνεργασίες χωρίς διαβούλευση στο εσωτερικό του κόμματος και θέτουν έμμεσα θέμα ηγεσίας.

Υπόγειες κινήσεις γίνονται στο ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν είναι λίγα τα στελέχη του κινήματος που θα επιθυμούσαν αλλαγή ηγεσίας πριν τις προσεχείς εκλογές με ταυτόχρονη απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την συγκυβέρνηση ώστε να περισωθεί το κόμμα εκλογικά.

Μια σκληρή ομάδα παπανδρεϊκών βουλευτών και στελεχών, παρότι συμμετέχει στα κομματικά όργανα και στις επιτροπές της Βουλής, σχεδιάζει ήδη την επόμενη ημέρα. Ολοι γνωρίζουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δύσκολα θα αποχωριστεί την εξουσία του κόμματος και δεν πρόκειται να παραχωρήσει την ηγετική καρέκλα αμαχητί. «Εξάλλου η εμμονή του να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αυτόν ακριβώς το στόχο», αναφέρει επώνυμος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «να αγκιστρωθεί στη θέση ώστε να μην αμφισβητηθεί εσωκομματικά».

Οι ελπίδες των εσωκομματικών αντιπάλων του Ευάγγελου Βενιζέλου στρέφονται στον Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος διαθέτει υπουργική προϋπηρεσία και έχει καλή κοινοβουλευτική παρουσία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν δείχνει προς το παρόν να βιάζεται και κάνει προσεκτικές κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα