Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Δέκαρχο Ξάνθης- Εξαφάνισε αποθήκη, δέντρα, σκεπές! [βίντεο]

Την καταστροφή άφησε πίσω του ένας ανεμοστρόβιλος που πέρασε μέσα από τον Οικισμό Δεκάρχου στην πεδιάδα της Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή την Πέμπτη.

Ο Ανεμοστρόβιλος «εμφανίστηκε» μέσα στον οικισμό, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης και στο πέρασμά του δεν άφησε τίποτε όρθιο. Είχε διάμετρο, περίπου 30 μέτρων και έκανε την εμφάνισή του μόλις για ελάχιστα λεπτά, διασχίζοντας τμήμα του οικισμού από νοτιανατολικά προς βορειοδυτικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν τυχεροί που δεν κυκλοφορούσαν εκείνη τη στιγμή από το σημείο που

πέρασε, παρότι τρομοκρατήθηκαν από την ένταση και την καταστροφή που προκάλεσε. Ο ανεμοστρόβιλος που ξέσπασε την ώρα της βροχής, ξερίζωσε πλήρως τεράστια δέντρα, όπως λεύκες, σε διάφορα σημεία του χωριού, κατέστρεψε ολοσχερώς μια αποθήκη που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο του οικισμού ενώ σήκωσε μεγάλα τμήματα από στέγες των σπιτιών που βρέθηκαν στο διάβα του.

Ειδοποιήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης και έφτασε στον οικισμό

Επί τόπου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης που διαπίστωσε ότι οι καταστροφές ήταν αρκετά μεγάλες και συντόνισε την έλευση των αρμόδιων υπηρεσιών. Πέρα από τις κατοικίες και τα δέντρα, έπληξε και το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς ξηλώθηκαν καλώδια ρεύματος και αρκετοί βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Απαιτήθηκε η επέμβαση των τεχνικών της ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν τη βλάβη αλλά και της Πυροσβεστικής που καθάρισε τον κεντρικό δρόμο του χωριού, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Το σίγουρο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος ήταν μεγάλη και με βάση όσα συζήτησαν οι Αντιπεριφερειάρχης και οι κάτοικοι, θα υπάρξει μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: xanthipress

Keywords
Τυχαία Θέματα