Η Μάρω Κοντού... Βασίλισσα Ελισάβετ

Κάποιες φορές μία φωτογραφία αρκεί για να σε πείσει να δεις μία παράσταση. Και η συγκεκριμένη είναι μία τέτοια. Βλέποντας τη Μάρω Κοντού εντελώς αμακιγιάριστη (σχεδόν αγνώριστη) στην αγκαλιά του Γιώργου Καραμίχου έβαλα την “Ελισάβετ” στην θεατρική μου ατζέντα για τον ερχόμενο χειμώνα...
Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση και όλα τα υπόλοιπα εκτός της φωτογραφίας μοιάζουν άκρως δελεαστικά. Το έργο με τον ολοκληρωμένο τίτλο “Γυναίκα από σύμπτωση: Ελισάβετ” φέρει την υπογραφή του Ντάριο Φο και είναι μία βιτριολική σάτιρα για την εξουσία, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του
αφιερώματος “Η Εξουσία σε Φόντο Ασπρόμαυρο” που θα λάβει χώρα όλο τον χειμώνα στο “Αγγέλων Βήμα”.

Η ιστορία διαδραματίζεται στις αρχές του 17ου αιώνα στο Λονδίνο, όπου η “υπερ-ώριμη παρθένα βασίλισσα Ελισάβετ λαχταράει να την ξαναποθήσει ο άντρας της ζωής της, ο Κόμης του Έσσεξ, η απίθανη τρελομάγισσα, Μάμα Ζάζα, επιστρατεύεται για να ξαναδώσει στη βασίλισσα τα χαμένα νιάτα με ανεκδιήγητα γιατροσόφια, η Μάρθα, ο μόνος άνθρωπος που η βασίλισσα υπακούει και φοβάται, κάνει αγώνα για να κρατήσει τα μυαλά της βασίλισσας στη θέση τους, ο αρχηγός αστυνομίας, Έγκερτον, περιφέρεται ασκόπως εν μέσω πανικού και συνωμοσιών, ο νεαρός Τόμας είναι το one-night-stand της βασίλισσας και ο γκαφατζής παπάς είναι ένας επίδοξος δολοφόνος της...”

Ένα απίθανο ψηφιδωτό χαρακτήρων διαπλεκόμενων με την εξουσία κάνουν το Λονδίνο του 17ου αιώνα να μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ!

Ο Γιώργος Καραμίχος καθοδηγεί σκηνοθετικά τη Μάρω Κοντού σε μία μάλλον ξεχωριστή ερμηνεία έχοντας στο πλάι της τη Μαρία Αντουλινάκη, τον Δημήτρη Λιόλιο, τον Γιώργο Πάρασχο, τον Δημήτρη Ξενικάκη και τον Δημήτρη Καμπόλη.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου. Ίδωμεν...
Keywords
Τυχαία Θέματα