To Πορτρέτο του Τομ Πέιν

«Ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθείς ένα πειρασμό είναι να υποκύψεις σ’ αυτόν» Τα λόγια του Όσκαρ Ουάιλντ αντικατοπτρίζουν τον ανερχόμενο Βρετανό ηθοποιό Τομ Πέιν που έρχεται να στοιχειώσει με την υπερκόσμια ομορφιά του και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Σε ένα κόσμο γεμάτο τερατουργήματα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομορφιά του, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι διαρκεί παντοτινά.

Γεννημένος στο Chelmsford του
Essex το 1982 έκανε τα πρώτα βήματα στην υποκριτική στη βρετανική σειρά Waterloo Road και συνέχισε θριαμβευτικά ενσαρκώνοντας τον θρυλικό ποδοσφαιριστή George Best. Συνέχισε με υποκριτική δεινότητα με την συμμετοχή του στη σειρά του HBO «Luck» και με την ταινία «Inheritance» αποβλέπει στην επικράτηση του στο καλλιτεχνικό mainsteam του Χόλλυγουντ.

Σαν μανιακοί λάτρεις των εικόνων της παρακμής και αμαρτωλών παθών ακρωτηριαζόμαστε καθημερινά με τραχύτητα και ιδεοληψία επιδιώκοντας την αλήθεια. Νάρκισσοι του φετίχ, έτοιμοι να πλανευτούμε από την διαβολική, σχεδόν αρπαχτική ομορφιά του προσώπου του Τομ Πέιν. Με μια γοητεία σαν παγερό και ατσάλινο νυστέρι καραδοκεί για να βρει την ευκαιρία να μας «τεμαχίσει». Με μια ηδονοβλεπτική έξαψη αντικρίζουμε το πρόσωπο του και θαμπωνόμαστε με την ίδια έξαρση που οι φιλάργυροι κοιτάζουν το χρήμα.

Σε ένα προσωπικό σύμπαν, δίπλα στην ωμότητα και την ηθική μιζέρια ο Τομ Πέιν ρίχνει φως με την παρουσία του, με μια διάθεση ρομαντισμού χωρίς ψευδαισθήσεις. Τρωτοί, υπερευαίσθητοι και μοναχικοί μας αφοπλίζει και συνάμα μας οδηγεί σε ένα αναχρονιστικό παραμύθι που μυθοποιούν και εξυμνούν την απόσταση ανάμεσα στον ηθοποιό και τον θεατή-θύμα.

Της Suzie Black
Keywords
Τυχαία Θέματα