Ξαναήρθε στην επικαιρότητα το αντιρατσιστικό και οδεύει προς την ολομέλεια

Σήμερα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παίρνοντας έτσι το πράσινο φως για την Ολομέλεια.

Τέσσερις μήνες παγωμένο είχε παραμένει το εν λόγο νομοσχέδιο εξ αιτίας αντιρρήσεων που φέρεται να είχε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου δεν έκανε δεκτή την πρόταση για επέκταση του συμβόλου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, θέτοντας το ζήτημα υπό

περαιτέρω συζήτηση καθώς θεωρεί πως θα κλονίσει θρησκευτικούς και κοινωνικούς θεσμούς της χώρας μας.

Ενώ αποδέχτηκε τη πρόταση αρκετών βουλευτών να καλύπτονται από το νομοσχέδιο θύματα βίας λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Ο υπουργός δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα Μπαλτάκου, καθιστώντας τον υπεύθυνο, για την αργοπορία ψήφισης του αντιρατσιστικού και για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση δήλωσε πως προηγούνταν άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας.

Το νομοσχέδιο ψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜΑΡ, ενώ τα 3 από τα 4 άρθρα στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ και το καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια οι ΑΝ. ΕΛ.

Επιπροσθέτως, το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος επέμεινε στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και τόνισε ότι καλό θα ήταν, να επανακατατεθεί το άρθρο 19 του Μεταναστευτικού Κώδικα.

Ενώ η εισηγήτρια του Σύριζα, Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε από τη μεριά της πυρά στον υπουργό Δικαιοσύνης επισημαίνοντας του ότι το νομοσχέδιο «βαφτίστηκε» αντιρατσιστικό ενώ στην ουσία περιλαμβάνει απαράδεχτες αόριστες διατάξεις.

The post Ξαναήρθε στην επικαιρότητα το αντιρατσιστικό και οδεύει προς την ολομέλεια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα