Ξανά υποψήφια η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στην Προεδρία της Χιλής

Η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στην Προεδρία της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, παραιτήθηκε από επικεφαλής υπηρεσίας του ΟΗΕ και επέστρεψε στη χώρα της. Η ίδια ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διεκδικήσει ξανά την προεδρία στις εκλογές του Νοέμβρη.

Μιλώντας σε συγκεντρωμένους στη γειτονιά Ελ Μπόσκε του Σαντιάγο όπου πέρασε την παιδική της ηλικία, η Μισέλ Μπατσελέτ είπε ότι θα ήθελε με την υποψηφιότητά

της να δημιουργήσει μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών της Χιλής, είτε πρόκειται για φοιτητές είτε για τη μεσαία τάξη, στο κέντρο και τις περιφέρειες της χώρας. Όπως αναφέρει η ίδια: «Νικήσαμε τις ανισότητες, τώρα πρέπει να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη».

Η 61χρονη Μισέλ Μπατσελέτ εξακολουθεί να είναι δημοφιλής στη χώρα της. Έρευνα που διεξήχθη πριν από λίγους μήνες έδειξε ότι το 53% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να την δει να επιστρέφει στην εξουσία ενώ και όταν εγκατέλειψε την Προεδρία μετά από 4 χρόνια στη θέση, η δημοτικότητά της βρισκόταν σε πολύ υψηλό για τα δεδομένα επίπεδο.

Το Σύνταγμα της Χιλής απαγορεύει δύο συνεχείς θητείες γι΄αυτό και έγινε γενική διευθύντρια της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών «ΟΗΕ Γυναίκες» από την ημέρα που ιδρύθηκε, τον Σεπτέμβριο δηλαδή του 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα