Επιστράτευσαν ελικόπτερα της αστυνομίας και άντρες των ειδικών δυνάμεων,για τη μεταφορά των 5 δισ. στην Κύπρο

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ένα αεροσκάφος που έφυγε υπό άκρα μυστικότητα από Γερμανία και συγκεκριμένα από την Φρανκφούρτη.

Στα έγγραφα του αεροσκάφους αναγραφόταν πως μετέφερε ομόλογα, όμως γρήγορα αποδείχθηκε ότι μετέφερε χρήματα και μάλιστα 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μικρά χαρτονομίσματα.

Τα χρήματα υπό πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο στο θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

αργά τη νύχτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μετρητά ήλθαν κατευθείαν από τη Φραγκφούρτη για να καλυφθούν οι ανάγκες των αναλήψεων από τους καταθέτες σήμερα, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των τραπεζών ύστερα από 13 ημέρες.

Ολόκληρη η διαδρομή είχε αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, θωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα επιτηρούσαν τα πάντα. Ο όγκος των χρημάτων φάνηκε από τα κοντέινερ που μεταφέρθηκαν με νταλίκες απ’ το αεροδρόμιο ως την Κεντρική Τράπεζα. Κάποιοι αναφέρουν ότι χρειάστηκαν 4 κοντέινερ, άλλοι ότι ήταν έξι.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, ελικόπτερα της αστυνομίας, ένοπλοι άντρες των ειδικών δυνάμεων τεθωρακισμένα οχήματα δημιούργησαν μία πομπή από την Λάρνακα μέχρι τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας.

Όπως και να ‘χει η επιχείρηση στήθηκε ώστε να αποκτήσουν ρευστό οι κυπριακές τράπεζες που έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει. Όπως αποφασίστηκε οι τράπεζες θα ανοίξουν στις 12:00 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοιχτές ώς τις έξι το απόγευμα, αλλά θα λειτουργήσουν υπό αυστηρότατους κανόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα