Τουλάχιστον 7 νεκροί και 1.000 τραυματίες από χιονοθύελλα στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν η ζωή τους και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν από την σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την Ιαπωνία, καθώς είναι η χειρότερη που έχει ζήσει το Τόκιο εδώ και μισό αιώνα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NHK.

Οι μεγάλοι οδικοί άξονες καθώς επίσης και πολλά πεζοδρόμια είχαν καθαριστεί από τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της πόλης, αλλά και οι χώροι γύρω από τα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση των ψηφοφόρων,

αφού σήμερα οι κάτοικοι του Τόκιο καλούνται να εκλέξουν τον νέο κυβερνήτη της πρωτεύουσας.

Το βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε αρχικά τις νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού Χόνσου και στη συνέχεια το Τόκιο, μετακινήθηκε προς τα βορειοανατολικά, ενώ στην παραλιακή πόλη Σεντάι το χιόνι έφτασε τα 35 εκατοστά, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 78 χρόνια.

Περισσότεροι από 1.051 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώσεις ή συγκρούσεις οχημάτων εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά, ενώ τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα αεροδρόμια, είχαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν τς δύο τελευταίες μέρες 1.040 πτήσεις.

Συνολικά 5.000 επιβάτες παραμένουν αποκλεισμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, που απέχει από το Τόκιο 60 χιλιόμετρα καθώς οι δρόμοι που το συνδέουν με την πρωτεύουσα είναι σε κακή κατάσταση.

Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί στο Τόκιο, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια της χώρας.

The post Τουλάχιστον 7 νεκροί και 1.000 τραυματίες από χιονοθύελλα στην Ιαπωνία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα