Τουλάχιστον 38 νεκροί στο Ιράκ από επίθεση αυτοκτονίας σε καφέ

Τουλάχιστον 38 νεκροί ήταν το τραγικό αποτέλεσμα της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ένας άνδρας με ένα μικρό λεωφορείο, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, σε ένα καφέ στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.

Όπως ανακοινώνει η αστυνομία, πριν από την επίθεση αυτή τουλάχιστον άλλοι 12 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια της ημέρας από μια σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν σημειωθεί κατά των δυνάμεων ασφαλείας και κυβερνητικών κτιρίων στην χώρα. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν

έχει αναλάβει την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις.

Από την επίθεση αυτοκτονίας στο καφέ της συνοικίας Αλ Άμιλ, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, στην νότια Βαγδάτη, τραυματίστηκαν επίσης περίπου 50 άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.

«Το καφέ ήταν γεμάτο με ανθρώπους που παρακολουθούσαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου όταν ένα μίνιμπας ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και εξερράγη ακριβώς μπροστά από την είσοδο του καφέ», δήλωσε ο Άλι Μάχντι, ένας αστυνομικός του οποίου η περίπολος βρισκόταν εκεί κοντά.

Όσον αφορά στις επιθέσεις από τους βομβιστές αυτοκτονίας, οι τελευταίοι επιτέθηκαν σε στόχους στην πόλη Ράβα, 260 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ενώ ένας άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο της βόρειας πόλης Σαμάρα. Κάποιοι από αυτούς οδηγούσαν παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα.

Μετά τις τελευταίες αυτές επιθέσεις ανήλθε σε περισσότερους από 470 ο αριθμός των νεκρών από τα βίαια επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ από τις αρχές του Οκτωβρίου και σε άνω των 5.200 από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία στηρίζεται στα στοιχεία ιατρικών και αστυνομικών πηγών.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά ένοπλοι σουνίτες – περιλαμβανομένων μελών της αλ Κάιντα – πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις εναντίον στόχων του τομέα ασφαλείας και άλλων στόχων που εργάζονται για την σιιτική κυβέρνηση.

Σε μία από τις επιθέσεις, ο βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου του κεντρικού δρόμου της Ράβα και ανατινάχθηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Ρόιτερς, ενώ ένας άλλος επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα κι ένας τρίτος στην κατοικία του δημάρχου τραυματίζοντάς τον σοβαρά και σκοτώνοντας τρία άτομα.

Δύο άλλοι βομβιστές αυτοκτονίας φορώντας αστυνομικές στολές ανατινάχθηκαν μέσα στο κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Ράβα σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον αντιπρόεδρό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ενας καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά στην κατοικία ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας στα νότια περίχωρα της Σαμάρα, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών στο Ρόιτερς.

Ο δράστης οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του προς το συγκεντρωμένο πλήθος σε σημείο όπου νωρίτερα είχε σημειωθεί μικρότερη έκρηξη, κοντά στην κατοικία του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας Νάσερ Νταγούντ.

Ο ίδιος απουσίαζε τη στιγμή της επίθεσης, αλλά οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες ήταν συγγενείς του, σύμφωνα με το Σώμα.

The post Τουλάχιστον 38 νεκροί στο Ιράκ από επίθεση αυτοκτονίας σε καφέ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα