Η στρατηγική ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στο στόχαστρο πρώην στελέχη του Άκη

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Τα στελέχη του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην συνεργάτες του, που έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει η Χαριλάου Τρικούπη τον τρόπο μέσω του οποίου χτυπάει τη Κουμουνδούρου.

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας

μιλάει για υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, απειλώντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ με εξεταστική επιτροπή για τις συμβάσεις, τόσο όχι μόνο ο κ. Βενιζέλος αλλά και επίσημα το ΠΑΣΟΚ θα καταφεύγει σε αυτή τη στρατηγική ,ονομάζοντας μάλιστα τα στελέχη εκείνα που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κ. Τσίπρα.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να δείξει ότι όσοι έφυγαν από τις τάξεις του και πήγαν στον κ. Τσίπρα, είναι στελέχη του παρελθόντος και που είχαν άμεση πολιτική σχέση με τον καταδικασθέντα πλέον για μίζες πρώην υπουργό.

Αυτό αναδεικνύει η Χαριλάου Τρικούπη και για αυτό το λόγο μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες επιτέθηκε λέγοντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει και πάλι τον χυδαίο συκοφαντικό λόγο που λειτουργεί διχαστικά με πρώτο στόχο και πάλι το ΠΑΣΟΚ .

Η εμπάθεια τους κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ , τους τυφλώνει και τους κάνει να ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας και ωμής συκοφαντίας εν ψυχρώ, εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λένε.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα προσωπικά και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στο ίδιο μαύρο μοτίβο να ανακαλέσουν τις αθλιότητες που ενσυνείδητα λένε σε σχέση με τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

Στο μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά προφανώς τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά της λήψης νέων μέτρων από τις εμμονές της τρόικα και σε μια προσπάθεια να δείξει προς την κυβέρνηση ποια είναι η εθνική διαπραγματευτική γραμμή σημείωσε λέγοντας ότι η θέση μας είναι απλή, καθαρή, δίκαιη. Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Όχι σε οτιδήποτε ανακόπτει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί την ανεργία. Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και μια ανταγωνιστική, παραγωγική οικονομία.

Αυτή είναι και θα είναι έως το τέλος η εθνική διαπραγματευτική γραμμή.

Σε ότι φορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων έτσι όπως τίθεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως είναι προσβλητικό για τις θυσίες του Ελληνικού λαού, υπονομευτικό των προσπαθειών μας και βλαπτικό για την Ευρωζώνη συνολικά το σκηνικό που πάει να στηθεί με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο μιας διεθνούς συζήτησης που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του χρέους, το δημοσιονομικό κενό, το χρηματοδοτικό κενό.

Η Ελλάδα έχει ήδη διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, την καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση μετά από μια δημοσιονομική προσαρμογή μοναδική σε μέγεθος και ταχύτητα, με πολύ βαρύ τίμημα πολιτικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό.

Όλα τώρα κρίνονται στην ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Οποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το προφανές, κάνει κακό στην ευρωπαϊκή υπόθεση ενόψει και ευρωπαϊκών εκλογών.

The post Η στρατηγική ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στο στόχαστρο πρώην στελέχη του Άκη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα