Το ντέρμπι «αιωνίων» είναι πάντα ντέρμπι

Το Σάββατο το ντέρμπι των «αιωνίων» επιστρέφει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το «Απόστολος Νικολαΐδης». Μετά από έξι χρόνια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν στο ιστορικό γήπεδο για τη δέκατη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο ντέρμπι με τον αέρα του πρωταθλητή. Από τη σεζόν 2010-2011

κρατάει το πρωτάθλημα στον Πειραιά και η εικόνα που παρουσιάζει δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει και τον φετινό τίτλο, με τον Μίτσελ στον πάγκο να είναι ανανεωμένος και ορεξάτος για μεγάλα πράγματα στην ανταγωνιστική Ευρώπη.

Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, καμία ομάδα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και το μοναδικό του στραβοπάτημα με τον Παναιτωλικό αποτέλεσε γρήγορα μακρινό παρελθόν.

Η ομάδα έχει βάθος, τεχνική κατάρτιση και πολλά νέα πρόσωπα που έχουν δέσει με το πνεύμα του «θρύλου» και προσφέρουν θέαμα και γκολ.

Σε εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σκοράρει 29 τέρματα και έχουν παθητικό μόλις τρεις. Μετρούν 25 βαθμούς και έχουν μεγάλη απόσταση από τον Παναθηναϊκό, που έχει 14.

Μήτρογλου vs Φιγκεροά

Το μεγάλο όνομα της φετινής σεζόν είναι ασυζητητί ο Κώστας Μήτρογλου. Η ηγεσία του Μίτσελ έχει ξυπνήσει μέσα του το «τέρας» και δεν περνά αγωνιστική που να μη δει το όνομά του γραμμένο στον πίνακα των σκόρερ. Μάλιστα, μέλημά του αποτελεί πλέον όχι το να σκοράρει ένα τέρμα, αλλά να φτάσει στο χατ τρικ.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι έχει παράδοση σκοραρίσματος απέναντι στον Παναθηναϊκό με όποια ομάδα και αν αγωνίζεται.

Ο Παναθηναϊκός φέτος παρουσιάζει μια ανανεωμένη εικόνα. Έχει δύο χρόνια να βγει στην Ευρώπη και τα οικονομικά προβλήματα έκαναν αναγκαία την απόκτηση ποιοτικού ελληνικού κορμού με προσθήκες καλών ξένων.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέστρεψε στην Ελλάδα για να διδάξει το πνεύμα του ολλανδικού ποδοσφαίρου και να βγάλει τους «πράσινους» από το καταστροφικό τους μονοπάτι, που αργά ή γρήγορα θα τους οδηγούσε στην ίδια μοίρα με την ΑΕΚ.

Η ομάδα μετρά 23 Ελληνες παίκτες και τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών είναι μέρος της βασικής εντεκάδας σε κάθε αγωνιστική.

Σκοράρουν όσο πρέπει για να πάρουν το αποτέλεσμα και, μέχρι στιγμής, μετρούν τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ο σεμνός Λουτσιάνο Φιγκερόα είναι το αντίπαλο δέος του Μήτρογλου. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με τριετές συμβόλαιο και, ήδη, δείχνει εξαιρετικά δείγματα. Σε τέσσερις αγώνες έχει σημειώσει τρία τέρματα, ενώ το δέσιμο του με τον Μάρκους Μπεργκ στον τελευταίο αγώνα με τον Εργοτέλη, σκορπά ελπίδες για ένα δυναμικό δίδυμο, που θα «ξελασπώνει» τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα.

Οι απόψεις των παλαιμάχων

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: «Πρώτο λόγο σε αυτούς τους αγώνες έχει η ψυχολογία. Είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της χώρας μας και η εξέλιξη του αγώνα δεν θα επηρεαστεί από τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Ο Ολυμπιακός επανήλθε καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός, μετά από την καλή εμφάνιση του πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη, έδειξε καλά δείγματα. Μπορεί να παίξει αρκετά καλά, ώστε να γίνει ένας καλός αγώνας και να τον ευχαριστηθεί ο κόσμος. Σε αυτά τα ματς η έδρα δεν πολυμετράει.

Έχεις μια ώθηση από τους φιλάθλους που θα φωνάζουν, αλλά σημασία έχει πώς θα το κεφαλαιοποιήσουν οι παίκτες. Όταν, όμως, σε μια ομάδα παίζουν έξι με επτά ξένοι, αυτό δεν σημαίνει και τίποτα».

ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει διαφορά στη βαθμολογία, αλλά το παιχνίδι είναι ντέρμπι και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα κερδίσει η μία ή η άλλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν τα πήγαινε τόσο καλά, αλλά μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είμαι κάπως πιο αισιόδοξος ότι θα γίνει ντέρμπι και δύσκολα θα κερδίσει η μια ομάδα την άλλη.

Η Λεωφόρος είναι για τον Παναθηναϊκό όπως η Ακρόπολη για την Αθήνα. Δεν χρειάζεται να πεις το γήπεδο του Παναθηναϊκού, απλώς η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Οπωσδήποτε είναι ένα ατού, αλλά εγώ φοβάμαι τους οργανωμένους και θα ήθελα να κάνω μια παράκληση. Να προστατέψουν την ομάδα του Παναθηναϊκού».

ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ: «Σαφώς ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή είναι πιο ολοκληρωμένη και πιο φορμαρισμένη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτός ο αγώνας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του. Μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν υπάρχει Λεωφόρος και Φάληρο. Δεν μετράει το πού παίζουν.

Μετράει το θέμα της ψυχολογίας, της σωστής απόδοσης και της συνεργασίας των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο αγώνας θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Θέλει κινητικότητα και αγωνιστικότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και ένας τέτοιος αγώνας πρέπει να είναι 120 λεπτά και όχι 90, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΝΟΒΑΣ: «Το προβάδισμα αυτήν τη στιγμή το έχει ο Ολυμπιακός, γιατί είναι σε πολύ καλή φόρμα, έχει την ψυχολογία, είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και έχει καλύτερο ρόστερ.

Όλα αυτά είναι θετικά. Το μόνο αρνητικό σημείο είναι ότι υπάρχει το δύσκολο παιχνίδι με την Μπενφίκα και δεν ξέρω κατά πόσο θα προφυλάξει παίκτες ο Μίτσελ και κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι παίκτες που θα παίξουν πρέπει να έχουν περάσει από ντέρμπι για να βρουν την ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα καλύτερος αυτήν τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα και το γεγονός ότι είναι καινούργια ομάδα, είναι ψηλά στη βαθμολογία, αλλά δεν έχει τη δυναμική, ως παίκτες και ως σύνολο, που έχει ο Ολυμπιακός».

Οι πιθανές εντεκάδες:

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν, Φιγκερόα, Μπεργκ

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέβας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου

Ρεπορτάζ από το «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί.

The post Το ντέρμπι «αιωνίων» είναι πάντα ντέρμπι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα