Το κάστρο της γραφειοκρατίας που έριξε ο Σαλμάς

Το ένα κάστρο του βασιλείου της γραφειοκρατίας έπεσε, ύστερα από ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, μετά και την καθιέρωση του νέου πλαισίου, μειώνεται η γραφειοκρατία (επιτέλους) και τα εμπόδια για τις φαρμακοβιομηχανίες η οποίες ενδιαφέρονται να κάνουν κλινικές μελέτες στην Ελλάδα.

Στόχος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε είναι οι επενδύσεις να αυξηθούν από τα 94 εκατομμύρια ευρώ το 2012 στα περίπου 300 εκατομμύρια τη διετία 2013-2-14.«Η ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο αυτή

τη στιγμή, ενισχύεται με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις κλινικές έρευνες» δήλωσε ο κ. Σαλμάς.

Το νέο πλαίσιο δίνει κίνητρα στα νοσοκομεία να διενεργούν κλινικές μελέτες για λογαριασμό φαρμακοβιομηχανιών, καθώς θα εισπράττουν το 10% της επένδυσης και ακόμα 5% αν επιδείξουν «αποτελεσματικότητα και ταχύτητα». Το 5% της επένδυσης θα εισπράττουν και οι υγειονομικές περιφέρειες.

Όσον αφορά τη διευκόλυνση των φαρμακοβιομηχανιών, οι αιτήσεις για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών θα είναι κοινές για τους τρεις συναρμόδιους φορείς του υπουργείου.Το νέο πλαίσιο θα καταστήσει την Ελλάδα πιο «ανταγωνιστική» σχολίασε ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι επενδύσεις σε κλινικές μελέτες ανέρχονται στα 5 δισ. ευρώ στη Βρετανία, 1,5 δισ. στο Βέλγιο και 400 εκατ. στην Ουγγαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα