Λίστα «Λαγκάρντ»: Δεν είδα, δεν άκουσα

Άγνοια δήλωσαν και οι 34 στενοί συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου που κλήθηκαν σήμερα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών για την υπόθεση της λίστας «Λαγκαρντ».

Κανένας από τους εξετασθέντες δεν παραδέχτηκε ότι πήρε στα χέρια του από τον κ. Παπακωσταντίνου το επίμαχο cd με τη λίστα με σκοπό να το φυλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι μάρτυρες δήλωσαν πλήρη άγνοια τόσο για την ύπαρξη όσο και για τη φύλαξη του cd με τους Έλληνες μαγαλοκαταθέτες,

το οποίο παρέδωσε ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας σε κάποιον συνεργάτη του χωρίς όμως να θυμάται το ποιος ήταν αυτός, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Η διαδικασία της εξέτασης των 34 μαρτύρων ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα, μέσα σε πέντε ώρες, καθώς το βασικό ερώτημα που τέθηκε προς τους μάρτυρες από την Επιτροπή ήταν εάν ο κ. Παπακωσταντίνου τους έδωσε προς φύλαξη εν λόγω cd.

Το απόγευμα θα εξεταστεί το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος στη χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική φέρεται να είπε ότι είχε ενημερώσει για τη λίστα «Λαγκάρντ» τον τότε υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και τον αναπληρωτή του Παντελή Οικονόμου.

Ο κ. Σαχινίδης από την πλευρά του διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε ποτέ λάβει γνώση της λίστας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ άλλωστε 30 μέρες υπουργός Οικονομικών διετέλεσα δεν πρόλαβα να δω τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα