Τη Δευτέρα η κατάθεση πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

Eντός των επόμενων ημερών, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι έτοιμη και νομικά τεκμηριωμένη για να κατατεθεί στη Βουλή, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα ζητά τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου.
H Κουμουνδούρου, έπειτα από πολύωρη σύσκεψη της νέας πολιτικής γραμματείας και του προεδρείου

της Κ.Ο την Τετάρτη, αποφάσισε την στοχοποίηση των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ήδη, η πολιτική σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ «φουντώνει», με επίκεντρο τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην όλη υπόθεση και τα οποία φέρουν πολιτικές ή ακόμη και ποινικές ευθύνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην απόφασή του κάνει λόγο για διερεύνηση ποινικών ευθυνών «για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης του καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων».

Ωστόσο, στην ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μόνο αναφορά στις ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων των υπουργών οικονομικών από το 2010 έως σήμερα, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται πρόσωπα.
Από την Κουμουνδούρου, πάντως, επιφυλάσσονται και για συμπληρωματική πρόταση εφόσον προκύψουν ευθύνες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα.

«Αφού δεν αναφέρονται τα ονόματα του Σαμαρά, του Στουρνάρα ή άλλων προσώπων, σημαίνει πως δεν υπάρχουν στοιχεία», έλεγαν στο newpost στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
«Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού. Αν υπάρξουν οποιαδήποτε στοιχεία, εδώ είμαστε να τα αναδείξουμε με νέα πρόταση ή με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προβλέπεται», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Πηγή: Lykavitos.gr

Σχετικά άρθρα:

Οι τρεις στόχοι του Τσίπρα με την πρόταση για προανακριτικήΓιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει από την προκαταρκτική τον ΓΑΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα