«Εξαιρετικός ο Τρινκιέρι»

Ο πάγκος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ έχει, πλέον, χρώμα… ιταλικό μετά την πρόσληψη του Αντρέα Τρινκιέρι ως ομοσπονδιακού τεχνικού και ο συμπατριώτης του, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, μιλώντας αποκλειστικά στο Paraskhnio.gr, εξυμνεί τις ικανότητες του Μιλανέζου κόουτς.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση. Τον γνωρίζω καλά και παρακολουθώ την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, από τις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας ως και την Ευρωλίγκα με την Καντού. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ο Τρινκιέρι είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει

για το μπάσκετ, έχει ικανότητες και δε σταματάει να δουλεύει και να εξελίσσεται» ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην παίκτη των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στο Paraskhnio.

Ο Κολντεμπέλα – που παραμένει λάτρης της χώρας μας – τονίζει πως είναι χαρούμενος που: «η ελληνική ομοσπονδία εμπιστεύτηκε έναν Ιταλό για τη θέση του πρώτου προπονητή της Εθνικής. Αυτό θα τονώσει ακόμη περισσότερο τις καλές σχέσεις που έχει το ελληνικό και το ιταλικό μπάσκετ. Εγώ που ήμουν από τους πρώτους Ιταλούς που αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα νιώθω διπλή χαρά με αυτήν την εξέλιξη».

Ζητήσαμε από τον αγαπημένο “τρελό Ιταλό” – κατά το σύνθημα που δόνησε πολλές φορές τις έδρες των δύο “δικεφάλων” του ελληνικού μπάσκετ – να μας δώσει μια αναλυτική περιγραφή του κόουτς Τρινκιέρι: «Είναι λάτρης του σύγχρονου μπάσκετ. Θέλει οι ομάδες του να παίζουν μοντέρνα σε άμυνα και επίθεση ενώ επινοεί διαρκώς τρόπους για να κάνει τον κάθε παίκτη αλλά και την ομάδα συνολικά να προοδεύει. Όλη η Ευρώπη θαύμασε την Καντού και την πορεία της στην Ευρωλίγκα. Πρόκειται για ένα δημιούργημα του κόουτς Τρινκιέρι που βασίστηκε στη σκληρή δουλειά και όχι στους σταρ ή το τεράστιο μπάτζετ. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο ικανός προπονητής είναι».

Η δουλειά σε μία Εθνική ομάδα, βέβαια, είναι μια διαφορετική υπόθεση και ο Κολντεμπέλα συμφωνεί: «είναι μια διαφορετική κατάσταση γιατί έχεις συγκεκριμένο χρόνο για να προετοιμάσεις μια Εθνική ομάδα. Το καλό, όμως, είναι ότι η ελληνική ομάδα μπάσκετ έχει αστέρια, ταλέντο και την απαραίτητη χημεία και πιστεύω ότι ο Αντρέα θα μπορέσει να εφαρμόσει τις ιδέες του και να έχει μια πολύ καλή συνεργασία με όλους. Είναι, σίγουρα, κάτι το πρωτόγνωρο και για τον ίδιο, όσοι όμως τον γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι θα δώσει όλη του την ενέργεια και τις ικανότητες για να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση που παρουσιάστηκε στην καριέρα του».

Keywords
Τυχαία Θέματα