Πολιτικό “Θρίλερ” ενόψει της κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών – Εκτάκτως συγκαλείται το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως το πολιτικό συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δύο μόλις ώρες πριν προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για την προγραμματισμένη κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το γεγονός αυτό έρχεται να «θολώσει» το τοπίο όσο αφορά στις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

ενόψει της κρίσιμη σύσκεψη του Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις θέσεις του κόμματός του που θα έχει στην ατζέντα του “πορτοκαλί φακέλου” του…

Κι όλα αυτά, τη στιγμή κατά την οποία τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η τρόικα πιέζει όχι μόνο για το “χαράτσι” και τις απολύσεις στο δημόσιο, αλλά φαίνεται ότι θέτει ακόμη και νέα μέτρα με νέες μειώσεις σε συντάξεις, όπως για παράδειγμα των συνταξιούχων των ελεύθερων επαγγελμάτων που ζητάει από την κυβέρνηση να “κουρέψει” κατά 50 τουλάχιστον ευρώ!

Να σημειώσουμε ότι από τις 5 μμ και μετά (Τετάρτη 3 Απριλίου), στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρίσκεται ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα μεταφέρει τις νέες απαιτήσεις της τρόικα στον πρωθυπουργό, ενώ ο κ. Σαμαράς θα εξετάσει από κοινού μαζί του αν και κατά πόσο μπορούν οι δανειστές μας να αποδεχτούν τη λύση που προτείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του paraskhnio.gr, o κ. Φώτης Κουβέλης έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να περάσει ως μέτρο -αφού βλέπει ότι δεν γίνεται αλλιώς- την αλλαγή ονομασίας του “χαρατσιού”, κι αφού αυτός ο φόρος μειωθεί, κατ’ ουσία ως “νέο χαράτσι”, να αφαιρεθεί από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και να μεταφερθεί στο φόρο των ακινήτων. Κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν αποδέχεται επουδενί η τρόικα, η οποία απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να έχει αποδεχτεί την παράταση του φόρου και να έχει λήξει τα εσωτερικά της πολιτικά ζητήματα, καθώς και όλη τη διαδικασία απόφασης το αργότερο μέχρι τις 10 το πρωί της Πέμπτης (4 Απριλίου).

Πάρις Κουρτζίδης – Γιάννης Βασιλακόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα