Φ. Κουβέλης: Πάμε σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι πολύ πιθανή αν όχι βέβαιη, ενώ παράλληλα φέρεται πως απορρίπτει το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το ελληνικό κράτος χρειάζεται την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδυτικών πρωτοβουλιών, ενώ οι ξένες επενδύσεις που έχουν

προχωρήσει, εν μέρει αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα που αντιμετωπίζει κρίση.

Την ίδια στιγμή στη συνέντευξή του, επαινεί τη συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας HP, της κινεζικής Cosco και τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εξέφρασε δε την άποψη, ότι δεν είναι εύκολο να πει κανείς το πότε θα μπορεί να θεωρείται πως έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε ότι πιστεύει πως τα πρώτα σημάδια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα υπάρξουν προς το τέλος του χρόνου.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε ως απίθανη την πολιτική υποστήριξη περαιτέρω μέτρων σταθεροποίησης από μέρους της ελληνικής αντιπολίτευσης και παραπέμποντας στον πρόσφατο σχηματισμό «κοινού πολιτικού μετώπου» του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τόνισε πως θα είναι αδύνατο να γίνουν εποικοδομητικές συνεννοήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. Κουβέλης ασκεί κριτική στα μέτρα διάσωσης της οικονομίας του νησιού. Μάλιστα, τονίζει ότι το μοντέλο αναγκαστικής εξυγίανσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος που τώρα θέλουν να εφαρμόζουν κάθε τόσο, δεν επιτρέπεται να γίνει αποδεκτό και πως είναι πραγματικός και μεγάλος ο κίνδυνος να ζημιωθεί με αυτόν τον τρόπο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, εξήρε το γεγονός ότι στην περίπτωση της Κύπρου δε θίγονται τελικά οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε : «στην Μεγαλόνησο υπήρξε μία αναγκαία λύση του προβλήματος εντός ευρωζώνης».

Πάρις Κουρτζίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα