Θα υπογράψει η Γερμανία την διακήρυξη για τη Συρία

Η Γερμανία αποφάσισε σήμερα να συνυπογράψει την ανακοίνωση 11 χωρών – με επικεφαλής τις ΗΠΑ- που ζητούν μια ισχυρή διεθνή απάντηση μετά τη χρήση από το συριακό καθεστώς χημικών όπλων, όπως δήλωσε σήμερα στο Βίλνιους ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο Γερμανός υπουργός, Γκίντο Βεστερβέλε, στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, στη Λιθουανία, δήλωσε: “Αφού είδαμε την εξαιρετική και πολύ σοφή στάση της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, η καγκελάριος (Μέρκελ) και εγώ αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τώρα

την ανακοίνωση της G20″.

Την απόφαση της Γερμανίας χαιρέτισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη».

Μετά το πέρας της διήμερης συνόδου G20 στην Αγία Πετρούπολη, 11 χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία), εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζουν τη χρήση χημικών από το συριακό καθεστώς και απαιτούν σθεναρή διεθνή απάντηση, χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα σε στρατιωτική δράση.

«Απευθύνουμε κάλεσμα για μία σθεναρή διεθνή απάντηση απέναντι σε αυτήν τη σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανόνων και της παγκόσμιας συνείδησης, η οποία θα στείλει ένα σαφές μήνυμα πως αυτού του είδους οι ακρότητες δεν θα πρέπει ουδέποτε να επαναληφθούν. Όσοι διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα θα κληθούν να λογοδοτήσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα