Θα σύρουμε τη Γερμανία στα δικαστήρια για τις αποζημιώσεις

Το ελληνικό κράτος, θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της Γερμανίας, διεκδικώντας μέχρι τελευταία στιγμή και με όλα τα μέσα και τα όπλα που παρέχει η νομική φαρέτρα, και το τελευταίο ευρώ των πολεμικών γερμανικών αποζημιώσεων. Συμφωνά με πληροφορίες του «Π», η Ελλάδα δεν προτίθεται να βάλει το θέμα στην άκρη, αφού όπως λένε διπλωματικές πηγές, το ιστορικό αλλά και το διεθνές δίκαιο, είναι με την ελληνική πλευρά. Αυτή η κίνηση, θα λάβει χώρα σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την επικύρωση των λεπτομερειών από το νομικό

συμβούλιο του κράτους, ενώ η αυστηρή απάντηση του υπουργού εσωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, προς τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε, είναι ενδεικτική του ότι δεν έχει καμία σχέση η δεινή κατάσταση που έχει βρεθεί η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο, με τις δίκαιες διεκδικήσεις έναντι του γερμανικού κράτους.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως είναι διαφορετικά πράγματα οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, με το δίκιο μας το οποίο σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν προτίθεται να απεμπολήσει. Οι ίδιες πηγές άλλωστε, υπενθυμίζουν πως η ελληνική πολιτεία είχε σε πρώτη προτεραιότητα τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, πολύ πριν την οικονομική κρίση.

Γιάννης Βασιλακόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα