Τέρμα οι πλασματικοί προϋπολογισμοί των δήμων

Τα πάνω κάτω φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεώνονται να συντάσσουν προϋπολογισμούς μόνο με νομοθετημένα έσοδα, το ύψος των οποίων «προσδιορίζεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία απόδοσης κάθε εσόδου, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τα διαχειριστικά αποτελέσματα του προηγούμενου οικονομικού έτους και ειδικότερα τα ποσά που εισπράχθηκαν».

Με την εγκύκλιο αυτή μπαίνει τέλος στη… δημιουργική λογιστική και στις πλασματικές εγγραφές που έκαναν οι δήμαρχοι συντάσσοντας ανεφάρμοστους προϋπολογισμούς-”μαμούθ”. Μέχρι

τώρα οι προϋπολογισμοί έμοιαζαν περισσότερο με λογιστική απεικόνιση προεκλογικού προγράμματος, και γι’ αυτό έπεφταν πάντα έξω από τις προβλέψεις που είχαν κάνει τα Δημοτικά Συμβούλια.

Πολλοί δήμοι μετά την εν λόγω εγκύκλιο θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τον προϋπολογισμό που έχουν ήδη συντάξει. Θα πρέπει μάλιστα να τρέξουν για να προλάβουν τις ημερομηνίες ώστε να εγκριθεί οριστικά ο προϋπολογισμός τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 – γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εγκρίνονται οι δαπάνες.

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα