Η ελεύθερη φωνή της Πελοποννήσου: eleftheriaonline.gr

To eleftheriaonline.gr είναι ένα από τα πιο ενημερωμένα site της Μεσσηνίας που έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση του κοινού. Με δυναμισμό και πάθος, ασχολείται με θέματα που αφορούν όλη την Πελοποννησιακή κοινότητα.

Το paraskhnio.gr, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του eleftheriaonline.gr, Δημήτρη Πλεμμένο, προκειμένου να μας μιλήσει για την κεντρική ιδέα του site αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη:

Πότε ξεκίνησε να λειτουργεί

το site και ποια ήταν η ανταπόκριση που είχε;

To site ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά σαν portal το 2010. Βέβαια, η εφημερίδα «Ελευθερία» κυκλοφορεί ήδη από το 1979, ενώ επίσημη ιστοσελίδα απέκτησε το 2000. Στην πορεία, όμως το portal άλλαξε στήσιμο, καθώς άρχισε σιγά σιγά να προσελκύει αναγνώστες, προκειμένου να γίνει ένα ενημερωμένο site που θα μπορέσει να κερδίσει ακόμα περισσότερο κοινό. Πλέον, έχουμε φθάσει να έχουμε 7.000 επισκέψεις ημερησίως.

Με τι είδους θέματα ασχολείστε κυρίως;

Κυρίως ασχολούμαστε με θέματα που αφορούν την Αρκαδία και τη Λακωνία και γενικά με τοπικά και περιφερειακά νέα. Από κει και πέρα, η θεματολογία έχει μεγάλο φάσμα καθώς υπάρχουν στήλες από πολιτικά, κοινωνικά θέματα μέχρι πολιτιστικά και αθλητικά.

Στην αρχή αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Ναι, φυσικά και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην αρχή. Ένα από τα βασικά προβλήματα, ήταν ότι το κοινό της εφημερίδας ήταν κατά βάση μέσης ηλικίας και όταν δημιουργήθηκε το site προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το νεανικό κοινό που δεν είχαμε, καθώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είχαν μπει ακόμα στο κλίμα του internet και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Η κρίση πώς σας έχει αγγίξει;

Σαν εφημερίδα η κρίση μπορώ να πω ότι μας έχει αγγίξει πολύ. Σαν site όμως ίσως να μας έχει πάει λίγο πίσω, αλλά δεν μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα ιδιαίτερο, καθώς ο κόσμος πλέον ενημερώνεται κυρίως μέσω του internet δωρεάν.

Ποιοι είναι οι στόχοι του site;

Οι άμεσοι στόχοι του site είναι να έχει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο στήσιμο, να αποκτήσει μεγαλύτερο δίκτυο και να παρέχει άμεση ενημέρωση στους χρήστες. Παράλληλα, προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ εντύπου και ιστοσελίδας, λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στον Τύπο, μέσα από καλές συνεργασίες και αξιόλογους συνεργάτες.

O υπεύθυνος του eleftheriaonline.gr, Δημήτρης Πλεμμένος

Keywords
Τυχαία Θέματα